С решение на Комисията по финансов надзор от 13 декември

...
С решение на Комисията по финансов надзор от 13 декември
Коментари Харесай

ДЗИ става лидер в животозастраховането

С решение на Комисията по финансов контрол от 13 декември беше позволено преобразуването на „ ОББ – Животозастраховане “ ЕАД посредством вливане в „ ДЗИ – Животозастраховане “ ЕАД. Вливането ще се завърши с вписването му в Търговския указател, оповестиха от застрахователната компания.

В резултат „ ДЗИ – Животозастраховане “ ЕАД става повсеместен приемник на „ ОББ – Животозастраховане “ ЕАД - цялото имущество, в това число и портфейлът от застрахователни контракти, минава в приемащото сдружение, а активността по животозастраховане продължава да се реализира от един единствен индивид – „ ДЗИ – Животозастраховане “ ЕАД.

„ След преобразуването се предвижда „ ДЗИ – Животозастраховане “ ЕАД да се трансформира в водач на пазара на животозастрахователни услуги с 26% смесен пазарен дял. То ще докара и до диверсификация на застрахователния портфейл и усъвършенстване на финансовата конструкция и процесите на работа. “, разяснява новината Коста Чолакова, Главен изпълнителен шеф на „ ДЗИ – Животозастраховане “ ЕАД.

„ ДЗИ – Животозастраховане “ ЕАД е подхванало всички нужни правни и в действителност дейности, с цел да обезпечи последователност в трудовите, обществено -осигурителните и пенсионни правни отношения, според условията на българското законодателство.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР