С развитието технологиите се появиха всякакви функционални бижута, от проследяващи

...
С развитието технологиите се появиха всякакви функционални бижута, от проследяващи
Коментари Харесай

Пръстен открива експлозиви

С развиването технологиите се появиха всевъзможни функционални бижута, от проследяващи тренировката обици до гривни, които отблъскват нападателите. Учени от Калифорнийския университет в Сан Диего са основали украшение, което е малко по-различно. Те са създали пръстен, който открива химически и биологични закани към потребителя.

Пръстенът се състои от две съществени елементи, капачка електрохимически датчика за разкриване на съответни съединения, под която се намира платка, която обработва данните и ги предава безжично до смарт телефон или преносим компютър.
Извършвайки волтаметрични и хроноамперометрични измервания, пръстенът може да открие необятен набор от закани. В сегашната си форма, обаче, е усъвършенстван за разкриване на експлозиви и органчнофосфатни нервни сътрудници, както в газообразни, по този начин и в течни положения.

„ За първи път показахме изцяло интегрирана безжична на мултиплексирана платформа с химически датчици в пръстен за засичане на няколко закани по едно и също време (експлозивни и нервни агенти) ”, настояват учените. „ Настоящата разработка е ориентирана и към възходящите потребности от сливане на мощните страни на модата и устройствата за носене, създавайки устройства, които да оказват помощ за необятно приемане на сензорната технология за носене. ” /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР