С разпореждане на председателя на парламента Росен Желязков на извънредно

...
С разпореждане на председателя на парламента Росен Желязков на извънредно
Коментари Харесай

Депутатите се събират извънредно другата седмица, каква е причината?

С предписание на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков на изключително съвещание на 18 юли от 13:00 часа . Народното събрание ще избира шеф на Българска народна банка. Това разгласи в края на днешното пленарно съвещание председателстващият го Росица Кирова. За поста ще се борят Димитър Радев , номиниран от ГЕРБ-СДС, и Любомир Христов , повдигнат от „ Възраждане “.

По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия оповестиха, че отдръпват кандидата си Николай Каварджиклиев по негово искане.

„ Не желаем да участваме в авансово подреден мач “ , изясни решението на социалистическата партия водачът ѝ Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

Димитър Радев се срещна в сряда с представители на „ Продължаваме промяната–Демократична България “ /ПП-ДБ/, след което съпредседателят на парламентарната група Кирил Петков разгласи пред публицисти, че ще поддържат Радев.

На изключителното съвещание във вторник депутатите ще продължат с второто четене на промени в Закона за пазарите на финансови принадлежности . Те ще прегледат на второ гласоподаване и промени в Закона за българските персонални документи. Избор на непрекъснати делегации на Народно събрание в интернационалните делегации, също е точка от програмата.

В дневния ред е очакван и парламентарен надзор .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР