С разпореждане на директора на РДГП - Смолян, е въведено

...
С разпореждане на директора на РДГП - Смолян, е въведено
Коментари Харесай

Временно ограничение за риболов в граничния участък на Марица

С предписание на шефа на РДГП - Смолян, е въведено ограничаване за престояване на жители в частта от река Марица, която е българско-гръцка граница. Ограничението е краткотрайно и е подбудено от съображения за сигурност, оповестява Групово дело "Гранична полиция ".

Заради миграционния напън в този сектор от държавната граница в този момент се реализира профилирана полицейска интервенция, се показва в известието.

През последните месеци опитите на незаконни мигранти да минават отвън зоните на граничните пунктове в региона са доста повече спрямо 2017 година В зоната за отговорност на ГПУ - Ново село, те са се нараснали над четири пъти. През първите 10 месеца на 2017 година в този сектор не са позволени да влязат 520 противозаконни имигранти. За същия интервал на 2018 година недопуснатите са 2278, показват от "Гранична полиция ".

Охраната на речния сектор се прави посредством характерни полицейски действия и осъществяването им се затруднява от наличието на жители там. Въведени са ограничавания, с цел да не се позволен произшествия и с цел да се подсигурява сигурността на локалните поданици. Ограниченията ще бъдат анулирани при нормализиране на ситуацията, за което жителите ще бъдат известени навреме, се показва в известието.

Отбелязва се, че за РДГП - Смолян, са доста значими навреме подадените сигнали от локалните поданици, свързани с защитата на държавната граница в този сектор. Припомня се, че реализирането на действия в граничната линия /до 300 м от границата/ се правят след координиране със структурите на граничната полиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР