С разпит на свидетели в Окръжен съд Пловдив продължава делото

...
С разпит на свидетели в Окръжен съд Пловдив продължава делото
Коментари Харесай

Разпитват свидетели за подкупни ДАИ-аджии

С разпит на очевидци в Окръжен съд Пловдив продължава делото против трима инспектори от Областния отдел Автомобилна администрация, упрекнати във взимане на рушвет за прикриване на нарушавания на превозвачи.

Поредното съвещание е планувано за през днешния ден.

Станко Милушев /40/, Паун Пенев /54/ и Димитър Янакиев /47/ ще дават отговор за това, че в интервала от 1 юни 2017 година до 24 юли 2019 година, в Асеновград и в Пловдив, в качеството си на длъжностни лица – инспектори в Областен отдел Автомобилна администрация, приели рушвет, с цел да не сформират актове на три компании за транспорт при установени нарушавания.

По делото е открито, че на тримата обвинени, с оглед осъществяване на служебните отговорности, било възлагано да вършат инспекции на разнообразни транспортни компании в област Пловдив.

Съобразно нормативните актове някои от инспекциите се правили в Областен отдел Автомобилна администрация, а на компаниите с повече регистрирани товарни камиони – на място в офисите им.

Обикновено обвинените съобщавали на представителите на съответното сдружение, че при инспекцията са установени голям брой и разнообразни нарушавания, като да вземем за пример – неспазване на дневни и седмични почивки от водачите, ръководство на водачи с изтекло или изчезнало уверение за психологична валидност, невписани в лиценза на сдружението транспортни средства и други

Обвиняемите неведнъж заявявали на представителите на съответната компания, че за по този начин изброените нарушавания са планувани фрапантни санкции от порядъка на няколко хиляди лв., като можело да се стигне и до краткотрайно прекъсване от придвижване на камиони или до лишаване на лиценза за осъществяване на активност.

За да не сформират актове за всички открити нарушавания, обвинените желали неследващ им се подарък – пари, суми в размер от 300 до 5000 лв..

Вследствие на което, съставяли актове за дребни нарушавания с санкции за към 50 лв..

През есента на 2019 година били осъществени инспекции в Областния отдел „ Автомобилна администрация “, като били открити нарушавания в работата на тримата обвинени.

Спрямо всеки един от тях е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от 3 октомври 2019 година За закононарушението, в което са упрекнати, законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 година, санкция до 20 000 лв. и отнемане от права.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР