С разпит на свидетели и изслушване на вещи лица в

...
С разпит на свидетели и изслушване на вещи лица в
Коментари Харесай

Хотелиер, пребил гард в Стария град, на съд

С разпит на очевидци и чуване на движимости лица в Районен съд Пловдив продължава делото против хотелиер, пребил чиновник на Общинска защита, тъй като не вдигнал бариерата в подножието на ул. Съборна за мерцедеса на негов посетител.

Съдия е Димитър Кацарев.

Собственикът на хотел Борис палас в Стария град, нападнал и пребил чиновник на Общинска защита, пазещ на бариерата при започване на ул. Съборна, дава отговор по две обвинявания.

Борис Христов /68/ е обвиняем за това, че на 16 март 2023 година е предизвикал лека телесна щета на охранителя С.Д.Д., изразяваща се в оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област след удари с юмруци.

Той е и с второ обвиняване за това, че с приложимост на мощ и закани е принудил охранителя да вдигне бариерата за коли в Стария град за негов другар, без да е показал резервация, каквото е условието по общинска разпоредба.

Около 20.30 часа другар на хотелиера изискал да влезе с автомобила си в архитектурно-историческия резерват, само че без резервация или позволение, поради което охранителят отказал достъп.

Мъжът се обадил на своя служителка, която да звънне в хотела и да му потвърдят резервацията.

Вместо това обаче на охранителя се обажда напряко притежателят на хотел Борис палас, който заплашва охранителя,че в случай че не вдигне незабавно бариерата, ще пристигна и ще го спука от пердах персонално, както и че ще го уволни.

След като не видял гостът му да идва, бай Борис слязал до кабинката, отворил вратата и нападнал изненадващо охранителя в тил.

Веднага е подаден сигнал към IV Полицейско ръководство, които са реагирали незабавно, а хотелиерът е арестуван за 24 часа.

Първоначално къщата за посетители на два етажа, от която потегля бизнсът на Борис Христов, изненадващо става на цели 9 равнища, като за задачата са избити 8000 кубика скъпа канара на Трихълмието, на централната улица Съборна.

Допълнителните равнища са вградени в избитата скална маса на Трихълмието.

Преди да се опитва в хотелиерския бизнес, бай Борис е шеф хранене на хотел SPS.

През 1998 година получава строително позволение от община Пловдив и стартира дълбаене на скални маси.

От 2017 година води борби против бариетата при започване на ул. Съборна.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР