С разкриването на голяма нарколаборатория в омуртагското село Врани кон

...
С разкриването на голяма нарколаборатория в омуртагското село Врани кон
Коментари Харесай

Нидерландци стоят зад разбитата нарколаборатория за амфетамини край Омуртаг


С разкриването на огромна нарколаборатория в омуртагското село Врани кон е пресечено бъдещо произвеждане и разпространяване у нас и в чужбина на амфетамин. Нарколабораторията е без аналог в страната до момента. При проникването в помещението при неотложната взаимна акция в събота течеше развой на синтез, оповестиха през днешния ден на брифинг окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова, съобщи Българска телеграфна агенция.

В брифинга участваха ст. комисар Димитър Кангалджиев - заместник-директор на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " и Недялко Петров от ДАНС.

Окръжна прокуратура - Търговище управлява следствие по отношение на разкрита добре оборудвана лаборатория за произвеждане на наркотични субстанции в селото. Трима жители на Кралство Нидерландия са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с произвеждане на високорискови наркотични субстанции. Те са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор. Предстои да бъдат импортирани претенции за установяване на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на от тях в идващите дни, уточни Стоянова.

1270794 открити резултата «1 2... 63539 63540 » Окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова, ст. комисар Димитър Кангалджиев (в средата) и представителят на ДАНС Недялко Петров (ляво) Окръжният прокурор на Търговище Диляна
Снимка: БТА

Оповестено бе, че интервенцията е осъществена под управлението на Окръжната прокуратура от чиновници на Държавна организация " Национална сигурност " и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " при Министерство на вътрешните работи в събота.

В село Врани кон, в отдалечена от обитаемото място остаряла стопанска сграда, е разкрита добре оборудвана лаборатория за произвеждане на наркотични субстанции. Вътре имало построена апаратура за задачите на индустриалния развой, както и битови пространства, пригодени за живеене.

Двама от обвинените са арестувани на място в развой на работа по синтезиране на неразрешени вещества. Третият е арестуван в бургаско село. Събраните досега данни изрично свидетелстват за неговото присъединяване в групата. В пространствата са открити бидони с прекурсори . Общото количество конфискувани субстанции е над 500 кг. Предстои да бъдат назначени експертиза за определяне на типа и количеството на прекурсорите.

Снимка: МВР

Окръжният прокурор заяви, че са осъществени следващи претърсвания на адреси в Омуртаг. Работата по доказване и документиране на незаконната активност на проведената група продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище. Назначени са голям брой експертизи.

Снимка: МВР

Пред медиите Heдялĸo Πeтpoв cъoбщи, чe пpeди гoдинa e пocтъпилa инфopмaция, чe лицa oт Hидepлaндия имaт нaмepeниe дa изгpaдят мoдepнa нapĸoлaбopaтopия в Бългapия. Наблюденията са траяли дълго време, следени са процеси по закупуване на съоръжения.

Снимка: МВР

Съвместната акцията на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС се реализира скоро, откакто изпълняващият функционалностите основен прокурор на Република България Борислав Сарафов и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписаха съглашение за взаимна работа по линия на производството и разпространяването на опиати, бе припомнено на брифинга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР