С ръст от близо 10% на годишна база, пазарът на

...
С ръст от близо 10% на годишна база, пазарът на
Коментари Харесай

Пазар: Чужденци търсят жилища под наем за над 1000 евро

С растеж от близо 10% на годишна база, пазарът на наеми на първокласни парцели е с релативно висока интензивност. При наемите максимален е ползата към най-ниския и най-високия ценови сегмент – под 400 евро или над 1000 евро на месец, написа "Труд ".

Чужденците, които са най-често наематели в първокласния сегмент, търсят жилища за над 1000 евро на месец, само че краткосрочно – за по месец, два. Те би трябвало да са обзаведени по последните трендове и да дават отговор на условията им. В множеството случаи те са командировани в страната.

Обикновено жилищата от междинен клас – с сред 500 и 1000 евро наем, се търсят по-слабо. В същото време точно в тази категория предлагането е доста, като една от аргументите за растежа на офертите е преориентирането на доста притежатели от краткосрочни към дълготрайни наеми.

Силно е търсенето на жилища и къщи чартърен в затворени комплекси в София. Някои притежатели оферират жилищата си по едно и също време чартърен и за продажба, като предпочитано търсят наематели, само че са склонни да прегледат и предложения за покупка при забавна цена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР