С ръководството на Лукойл постигнахме договореност от 1 януари 2023

...
С ръководството на Лукойл постигнахме договореност от 1 януари 2023
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лукойл прехвърля цялата си икономическа дейност в България

" С управлението на " Лукойл " постигнахме договореност от 1 януари 2023 година да трансферират цялата си икономическа активност в България, т.е. цялото произвеждане, всички доходи и налози да бъдат плащани в България, а не както беше до момента в Холандия или Швейцария ", съобщи транспортният министър Христо Алексиев. По думите му съгласно плановете може да се разчита на доходи в бюджета в хазната от Лукойл в рамер на 100 милиона. С тези средства ще бъдат обезщетени най-уязвимите групи в страната, добави Христо Алексиев.

Той добави, че мярката за 25 стотинки не е била напълно обективна, само че ще продължи.

" Споразумението, което се реализира през днешния ден, отваря вратата в българския бюджет да влизат повече налози, както и за облагане на свръхпечалбите ", разяснява министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и акцентира, че това ще докара до трайно разрешаване на проблемите с горивата и техните цени.

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и заместник-министърът на финансите Людмила Петкова организираха среща с управлението на " Лукойл България " и " Лукойл Нефтохим Бургас " в Министерския съвет.

Гледайте онлайн тук или на



От страна на " Лукойл " в диалозите участваха ръководителят на УС на " Лукойл Нефтохим Бургас " Илшат Шарафутдинов, Андрей Матюхов, общоприет шеф на " Лукойл България " и Александър Величков, юрист на " Лукойл България ".


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР