с ракети и дронове срещу международни кораби в Червено море

...
с ракети и дронове срещу международни кораби в Червено море
Коментари Харесай

Хусите спират атаките в Червено море, ако Израел прекрати войната в Газа

с ракети и дронове против интернационалните кораби в Червено море единствено откакто Израел приключи военните дейности в Ивицата Газа , оповестява " Ройтерс ".

Това е декларирал пред организацията представителят на хусите Мохамед Абдулсалам.

" Няма да има прекъсване на каквито и да било интервенции, които оказват помощ на палестинския народ, с изключение на когато израелската експанзия против Газа и обсадата спрат ", сподели той преди нови известия за друго хипотетично нахлуване.

Гръцки транспортен съд за насипни товари, плаващ под флага на Маршалови острови, заяви във вторник, че ракета е блъснала водата на 3 морски благи от кораба, който се намира на 63 морски благи северозападно от Ходейда, Йемен, стана ясно от данните на английската компания за морска сигурност Ambrey.
 Гръцкото държавно управление даде зелена светлина за присъединяване в задачата на Европейски Съюз в Червено море
Гръцкото държавно управление даде зелена светлина за присъединяване в задачата на Европейски Съюз в Червено море

Участващите страни ще имат мандат да пазят търговски кораби и да пресичат офанзиви, само че няма да вземат участие в удари против хусите на сушата

Морските търговски интервенции на Обединеното кралство също изпратиха сигнал за случая, като прибавиха, че екипажът и корабът са докладвани в сигурност и не престават към идващото пристанище.

Танкер за химикали/продукти, благосъстоятелност на ОАЕ, плаващ под байрак на Панама, е преминал  на към 2 морски благи по времето, когато ракетата беше видяна, сподели Амбри.

Телевизията Ал-Масира на хусите заяви късно във вторник, че Съединени американски щати и Обединеното кралство са нанесли дружно два въздушни удара над Ходейда, най-стария пристанищен град на Йемен.
 Съединени американски щати и Англия удариха по 18 цели на хусите
Съединени американски щати и Англия удариха по 18 цели на хусите

Отговор на нахлуване

Рисковете при корабоплаването ескалираха заради многократните удари на хусите в Червено море и пролива Баб ал-Мандаб от ноември насам в това, което те разказват като актове на взаимност с палестинците против Израел във войната в Газа.

Водещата световна контейнерна линия Maersk посъветва във вторник клиентите да се приготвят за спирания в Червено море, които да продължат през втората половина на годината и да вградят по-дълги директни времена в планирането на веригата си за доставки.

Моряците остават на огневата линия и са подписали съглашения за двойно възнаграждение при нахлуване във високорисковите зони и имат право да откажат да плават на кораби, преминаващи през Червено море.

Galaxy Maritime Ltd, записаният в Обединеното кралство притежател на автомобилния транспортьор Galaxy Leader, който беше похитен от хусите на 19 ноември с 25-те си членове на екипажа, съобщи във вторник, че моряците от България, Украйна, Мексико, Румъния и Филипините не са имали " нищо каквото и да прави с спора в Близкия изток ".

" Семействата на тези, които са арестувани, в този момент приканват интернационалната общественост да предприеме дейности, с цел да обезпечи незабавното освобождение на екипажа ", сподели Galaxy Maritime в актуализация.

Арсенио Домингес, общоприет секретар на Международната морска организация (IMO) на Организация на обединените нации, на среща прикани за " групови дейности за подсилване на сигурността на хората в морето " и за освобождението на Galaxy Leader.

Хусите, които управляват най-гъсто обитаемоте райони на Йемен, изпратиха публично уведомление на корабните чиновници и застрахователите за това, което те нарекоха възбрана на плавателни съдове, свързани с Израел, Съединени американски щати и Англия, да плават в близките морета.

Официално приетото държавно управление на Йемен сподели в писмо, публикувано на 15 февруари до страните-членки на ММО, че е " предизвестило за заплахата от милицията Хути ", добавяйки, че групата е " траяла да залага на инцидентен принцип морски мини ", като в същото време е употребила безпилотни лодки и ракети.

Съдбата на изоставения товарен транспортен съд Rubymar е неразбираема, откакто беше ударен от ракета на Хуси на 18 февруари в южната част на Червено море и от него изтичаше гориво. Плавателният съд бе потънал. Това ще бъде първото поглъщане на транспортен съд, обвързвано с продължаващата акция на хусите.
 Съединени американски щати свалили ракети и дронове на хусите в Йемен и Червено море
Съединени американски щати свалили ракети и дронове на хусите в Йемен и Червено море

Ударите са поразили четири безпилотни летателни апарата и две крилати ракети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР