С пускането на серията iPhone 15 в продажба по целия

...
С пускането на серията iPhone 15 в продажба по целия
Коментари Харесай

Apple е добавила нови защити срещу фалшифициране на iPhone 15 – върху кутиите има тайни знаци и QR кодове

С стартирането на серията iPhone 15 в продажба по целия свят измамниците неизбежно се засилват. Този път Apple реши да им противодейства с спомагателна отбрана на достоверността на своите опаковки – секрети знаци и QR кодове, които се появяват единствено при излагане на ултравиолетова светлина. За това заяви потребителят на обществената мрежа X (Twitter) Маджин Бу.

Тази мярка на Apple ще помогне да се предпазите от недобросъвестни търговци, които се пробват да продават употребявани, ремонтирани и подправени устройства като нови и достоверни, поставяйки ги в неоригинални опаковки. В раздела за техническа поддръжка на уеб страницата на Apple не се споделя нищо за новата отбрана и това евентуално е добре, тъй като в този момент измамниците ще имат потребност от време, с цел да се приготвят в допълнение за своите схеми.

Има и други способи да се уверите, че предлаганият от продавача артикул на Apple е същински. Върху кутията на iPhone има неповторим сериен номер на устройството, който може да бъде тестван на уеб страницата на производителя. Също по този начин е рационално да поискате от продавача да го ревизира със серийния номер на самия смарт телефон – можете да го видите в настройките. Възможно е в този момент върху опаковките на други артикули на Apple да се появят етикети и QR кодове, забележими единствено при ултравиолетова светлина.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР