С проява на расизъм беше белязан футболния уикенд в Украйна

...
С проява на расизъм беше белязан футболния уикенд в Украйна
Коментари Харесай

Червен картон след расистки обиди: странният случай на Тайсън от "Шахтьор"

С демонстрация на расизъм беше белязан футболния уикенд в Украйна за огромното дерби сред " Шахтьор " (Донецк) и " Динамо " (Киев). Победата на първенците от " Шахтьор " с 1:0 остана на назад във времето, откакто звездата на отбора Тайсън стана обект на расистки обиди, а това докара до червен картон за бразилеца.

Четвърт час преди края на срещата Тайсън се оплака на арбитъра на срещата Николай Балакин, че е чул маймунски звуци, идващи от бранша с почитатели на гостите от Киев. По уредбата на стадиона прозвуча известие в предизвестие на агитката, само че това не даде резултат. В 81-ата минута Тайсън за повторно реагира, само че този път, показвайки междинен пръст към бранша с почитатели на " Динамо ".

После бразилецът взе топката от вратаря на гостите и я изрита към трибуните. Резултатът беше червен картон за футболиста на " Шахтьор ".

В резултат на цялата преживелица управлението на Висшата лига в Украйна прикани за следствие. Ръководителите на играта осъдиха държанието на почитателите на " Динамо " и също по този начин останаха разочаровани от жеста на Тайсън.

 Червен картон след расистки обиди: странният случай на Тайсън от
© Reuters

" Няма по какъв начин да замълча, когато стана очевидец на подобен безчовечен и непристоен акт. В едно расистко общество не е нужно просто да не си расист. Важно е да бъдем антирасисти. Да се почитаме като хора ", написа бразилецът в обществените мрежи.

От " Динамо " (Киев) побързаха да се извинят за скандалната преживелица и оповестиха, че ще стартират следствие. Клубът даже заяви, че чака фрагменти от хора на стадиона, с цел да може да разпознава своите ентусиасти.

Това не е първи сходен случай за киевчани. През 2015 година почитатели на " Динамо " нападнаха чернокожи мъже на трибуните по време на мач с " Челси " в Шампионската лига.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР