С прожекция на филма Истината на японския режисьор Хирокадзу Корееда

...
С прожекция на филма Истината на японския режисьор Хирокадзу Корееда
Коментари Харесай

Откриха кинофестивала във Венеция. Брад Пит пристигна с яхта

С прожекция на кино лентата " Истината " на японския режисьор Хирокадзу Корееда бе открит 76-ият интернационален кинофестивал във Венеция. Френските звезди Катрин Деньов и Жулиет Бинош са в облиците надлежно на майка и щерка във кино лентата, който е включен в конкурсната стратегия.

Актьорът Брад Пит направи впечатляваща поява, като дойде за фестивала на яхта и пъргаво скочи от борда на брега. Той бе сниман по какъв начин слиза от лодката в съвършена форма и в положително въодушевление.

Катрин Деньов в тоалет в черно и оранжево и Жулиет Бинош в бледорозова рокля минаха по аления килим дружно с японския режисьор, с цел да показват фамилната драма " Истината ". Филмът бележи завръщането на Корееда на авансцената, откакто през 2018 година завоюва " Златната палма " в Кан с " Джебчии ".

В конкурсната стратегия за премията " Златен лъв " са 21 кино лентата на режисьори от ранга на американците Стивън Содърбърг, Тод Филипс, Ноа Баумбак, французите Оливие Асаяс, Робер Гедигян, Роман Полански, канадеца Атом Егоян, шведа Рой Андерсон, чилиеца Пабло Лараин, колумбиеца Сиро Гера, оповестиха международните осведомителни организации.

Кинофестивалът във Венеция ще продължи до 7 септември. Председател на журито е аржентинската режисьорка Лукресия Мартел.

Катрин Деньов, която се е снимала във кино лентата " Истината " на японеца Хирокадзу Корееда, довери, че персонажът ѝ значително е въодушевен от самата нея, оповестиха ТАСС и Франс прес. Тя показа това на конференция във връзка премиерата на кино лентата, с който бе открит 76-ият интернационален кинофестивал във Венеция.

" Вложих доста от себе си в персонажа - сподели 75-годишната актриса. - Сценарият е въодушевен от пиеса, в която действието се развива в гримьорната на актриса, и е написан благодарение на участващите във кино лентата артисти на разнообразни места - в Париж, Кан, Япония. Става въпрос за портрет на актриса, която прави повече, в сравнение с е належащо. Това е толкоз надалеч от мен самата, че ми бе занимателно да се фотографирам в ролята. "

В " Истината " Деньов е в облика на актриса, която поддържа комплицирани взаимоотношения с щерка си, чиято роля се извършва от Жулиет Бинош. Това е първият филм, който японският режисьор, спечелил предходната година " Златната палма " в Кан с " Джебчии ", е снимал отвън родината си.

" Корееда е имал опцията да работи с две огромни френски актриси - съобщи шефът на най-стария кино фестивал в света Алберто Барбера. - Това е също филм-размишление за актьорския поминък. "

Откриването на фестивала бе обвързвано и с дискусия във връзка включването на новия филм на Роман Полански " Аз упреквам ", приспособен по книгата " Офицер и разузнавач " на английския публицист Робърт Харис, в главната стратегия. Известният режисьор Полански, който неотдавна навърши 86 години, е обвнен, че през 1977 година изнасилил малолетно момиче и поради опцията да бъде арестуван и екстрадиран в Съединени американски щати най-вероятно няма да пристигна във Венеция за премиерата на своя филм.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР