С Project Stardust всичко ще е много по-лесно - изтриване,

...
С Project Stardust всичко ще е много по-лесно - изтриване,
Коментари Харесай

Project Stardust: Как Adobe ще преосмисли редактирането на снимки с помощта на изкуствен интелект

С Project Stardust всичко ще е доста по-лесно - заличаване, пренасяне или подмяна на хора, облекла и други предмети

Емил Василев преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 15:39 | 03.10.2023

Излезе описът със 120 смарт телефона на Xiaomi, Redmi и Poco, които ще получат MIUI 15

ТелефониСветослав Димитров - 10:58 | 04.10.2023

Мъж открадна 3000 литра гориво посредством Bluetooth на смарт телефона

IT НовиниДаниел Десподов - 9:42 | 03.10.2023

Митичният основател на биткойна Сатоши Накамото разгласява първия си пост за миналите 5 години

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

На идната конференция „ Adobe Max “ идната седмица Adobe ще показа най-новата си разработка – фоторедактор с изкуствен интелект, наименуван Project Stardust. Този модернизиран инструмент е кадърен да разпознава и редактира обекти в фотоси с невиждано равнище на акуратност.

От Adobe разгласиха видеоклип, в който показват неповторимите благоприятни условия на този нов инструмент, който открива обекти в изображението и улеснява редактирането им. Например, като щракнете върху куфар в фотография, Stardust мигновено го разпознава като обособен обект, което разрешава да бъде изместен или заличен.

Въпреки, че Adobe не е пионер в региона на изкуствения разсъдък, компанията се пробва интензивно да развива този сегмент. Миналата година беше значим стадий за компанията с помощта на стартирането на инструмента с изкуствен интелект Firefly, който по-късно беше сполучливо интегриран във Photoshop, обогатявайки неговата функционалност.

Oт Adobe също по този начин обявиха, че Firefly може да се употребява за редактиране на видео. Софтуерът може да употребява текстови подсказки, с цел да трансформира настроението на видеоклипа, да провежда сторибордове, да вмъква графики и други

Тези, които познават Photoshop, ще осъзнаят какъв брой доста се е развил процесът по желание на обект – от деликатното контуриране до потреблението на инструмента Magic Lasso. Със Stardust обаче процесът е още по-лесен: просто щракaте върху обекта.

Видеоклипът в YouTube (по-долу) демонстрира по какъв начин преместването на куфар автоматизирано поправя сянката му. След това, употребявайки Firefly, Stardust заменя куфара в ръката на модела с букет от жълти цветя. Друг образец демонстрира по какъв начин Stardust трансформира дрехата на мъж детайл по детайл на друга фотография. Няколко кликвания трансформират оранжевото му яке в черно кожено яке, което приляга вярно и подхожда на позата му. С друго тракване се избират панталоните му, а текстовата подкана за „ черни дънки “ генерира подобаващ детайл върху него.

Едно от най-впечатляващите нововъведения в Stardust е опцията за унищожаване на разсейващи детайли. Софтуерът е в положение да открива обекти на назад във времето, които могат да отвлекат вниманието от главния обект и да ги отстранява, като ги заменя с фонове, генерирани от изкуствен интелект.

Като цяло планът Stardust съставлява нов стадий в еволюцията на редактирането на фотоси, като съчетава към този момент познати технологии и прибавя нови равнища на трудност и точност. И въпреки че за почитателите на „ Междузвездни войни “ името Project Stardust може да се асоциира със „ Звездата на гибелта “, вярата е, че новият артикул ще служи за чисто мирни цели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР