С приемането на бюджета за тази година депутатите приеха, че

...
С приемането на бюджета за тази година депутатите приеха, че
Коментари Харесай

Важно за майките: През август НОИ ще изплати със задната дата по-високите суми за гледане на дете

С приемането на бюджета за тази година депутатите одобриха, че компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст и за развъждане на дете до 8-годишна възраст от бащата или осиновителя – се усилва от 710 на 780 лв..

 

Националният застрахователен институт твърди, че към този момент приготвя описите на майки и татковци, които през август с изключение на месечно заплащане на компенсации, ще получат и остатъка за първите седем месеца на годината. До дни ще се разгласи точния брой на хората и сумите за доплащане със задна дата, само че месечно това са 70 лв. повече.

Справка в Бюлетина на Осигурителния институт демонстрира, че през първото тримесечие на годината компенсацията за гледане на дете през втората година са получили 46 600 души, като мъжете са били 505-ма. 1012 пък са били мъжете от януари до март, които са употребили компенсацията за развъждане на дете до 8-годишна възраст, съобщи БНР.

 

Това е въведен преди година заплатен отпуск до два месеца, който може да се употребява едновременно или на части от татковци и осиновители, а размерът на компенсацията се дефинира с Бюджета на Държавното публично обезпечаване.

 

До момента той е еднакъв на този, ползващ се от майките или 710 лв., а от август и със задна дата от януари – към този момент 780 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР