"С президента Румен Радев отношенията ни са добри и винаги

...
"С президента Румен Радев отношенията ни са добри и винаги
Коментари Харесай

Борисов: Президентът да не слуша беквокалите

"С президента Румен Радев връзките ни са положителни и постоянно са били положителни. От години си поддържам връзка с него и той е прелестен човек. Съветът ми е да не си слуша доста тенорите и беквокалите, както и аз моите не ги чувам доста. "
Това предложи министър председателят Бойко Борисов на президента Румен Радев в изявление за bTV. Борисов се възмути, че хората, които пишат речите на президента, назовават незаслужено министър-председателя и ГЕРБ "кукловодите на Истанбулската спогодба ".

Той призна, че засяга като сив кардинал Иво Христов. "С президента Радев няма тематика, по която да не сме се разбрали. Предложи началник на НСО - одобрих незабавно. Днес е предложил дипломат в Москва, ще го одобрим ", означи Борисов.

Не може да се приказва за атрофиране на Народното събрание , уточни обаче министър председателят. Парламентът се трансформира в нотариат, който официализира решенията на държавното управление, сподели Радев, когато отчиташе работата си през първата година като президент.

"Никога не съм заобикалял президента. Винаги го поддържам, когато обикаля по света. Разбира се, че е добре пристигнал във Варна при визитата на Реджеп Ердоган. Така стана и при визитата на Еманюел Макрон ", разяснява министър председателят връзките си с президента.

"Безспорно в България има корупция. Корупция има на всички места по света ", сподели още Борисов и уточни, че за корупцията по високите етажи на властта си има съответни органи. Борбата с корупцията не е единствено чувство. Завчера арестуваха кмета на Септември, акцентира Борисов.

"Знам, че държавното управление прави доста неща. Говоря за електронното ръководство. Поставили сме си за цел да приключим електронното ръководство до септември. Сигурен съм, че хората тогава внезапно ще усетят усъвършенстване. Работим за повдигане на приходите. За това е нужна непоклатимост и растеж на стопанската система. Виждате, че междинната заплата към този момент е над 1000 лв. ", сподели министър председателят.

Отговарям за 110 милиарда, а заплатата ми е по-малка от твоята, сподели той на водещия на въпрос за увеличените депутатски хонорари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР