С представянето на 17 идеи завърши Бизнес академията за стартиращи

...
С представянето на 17 идеи завърши Бизнес академията за стартиращи
Коментари Харесай

Община Габрово подкрепи развитието на бизнес идея

С представянето на 17 хрумвания приключи Бизнес академията за започващи бизнесмени – BASE.

След три месеца образование, самодейността подкрепена от Фондация „ Америка за България “, Съвета на дамите в бизнеса в България и Община Габрово излъчи своите спечелили.

Програмата имаше за цел да насърчи участниците да стартират личен бизнес, или да доразвият и разширят към този момент съществуваща своя предприемаческа активност, което подтиква цялостното възстановяване на бизнес средата в района. Сред лекторите и менторите в курса бяха съумели български бизнесмени, от които участниците можеха да почерпят опит и познания. Решаване на проблеми от практиката, работа в екип и основаване на виртуални бизнес компании също бе част от програмата BASE.

Председател на журито, оценяващо концепциите, бе Надя Захариева – програмен шеф „ Бизнес предприемачество и технологии “ на Фондация „ Америка за България “ подкрепяна във вземането на решения от Невена Минева – заместител – кмет на Община Габрово, Александър Грозданов – основател и притежател на Dextrophobia Rooms, доцент Мария Илчева – Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и Албена Димитрова – притежател на рекламна къща „ Фактор “ и член на СЖББ.

Всички участници в курса получиха документи, а отвън плануваните от ФАБ и СЖББ награди бяха присъдени още 3. Обществен дарителски фонд – Габрово даде 2 награди с парична стойност от по 500 лева, а като член на журито Община Габрово връчи премия от 1 500 лева в поддръжка на концепция за бутикова сладкарница СладкАрт, която ще предлага разнородни продукти, направени от качествени първични материали, Кето, Веган и постни сладкарски артикули.

Поощрителните награди на ФАБ и СЖББ бяха 3 – присъединяване в Лидерската академия на Съвета на дамите в бизнеса в България и две парични от по 1 000 лева за концепциите Смарт дизайн и Сръчко. Трето място и 1 500 лева бяха за флоралната вода на Дими, второ място и 2 500 лева за Селфест, а първата премия и чек за 4 000 лева бяха присъдени за Валдемар бейтс.

В обръщението си към участниците заместител – кметът на Община Габрово Невена Минева показа: “Поздравявам ви за професионализма, който демонстрирахте през последните три месеца и ви благодаря за проявената креативност при създаването на вашите бизнес планове.

Както споделих при старта на академията – всичко стартира с визия и кураж. Останалото е работа. Тогава ви споделих, че са доста образците, които мога да дам, по тази причина че в Габрово, има хора, притежаващи силата и куража да следват фантазиите си и че тъкмо те са тези, които съумяват.

Днес отговорно мога да заявя, че вие сте следващото доказателство, че когато влагаме труд, неизменност и обич в това, което вършим – положителният резултат е обезпечен. Убедена съм, че концепциите ви ще се трансфорат в сполучливи бизнес инициативи, с цел да продължи районът ни да бъде жив и да се развива. ”
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР