С представяне на съдебно-медицински експертизи от аутопсии и разпит на

...
С представяне на съдебно-медицински експертизи от аутопсии и разпит на
Коментари Харесай

Немски експерт свидетелства за незаключена стрелка и лош железен път в Хитрино

С показване на съдебно-медицински експертизи от аутопсии и разпит на очевидци продължи делото за нещастието в Хитрино. Обвиняеми за гибелта на седем души са машинистите от дерайлиралата влакова комбинация Димитър Михнев и Радослав Петков.

В телефонна връзка от Берлин бе разпитан Хенрик Амосер. Той е един от специалистите, изготвили частната експертиза за компанията транспортьор Булмаркет. Според нея причина за случая е неприятното положение на инфраструктурата и релсовия път.

 Разпитът продължи няколко часа dariknews.bg

Първата информация за случая получих на 10 делември 2016 година oт новините в интернет. На идващия ден бяхме помолени да посетим мястото на злополуката, изясни той и Амосер и добави, че той и негов сътрудник от Институт за сигнална техника в железопътния превоз са пристигнали на 13 декември в Хитрино. 
 
Те не били позволени до мястото на случая поради наложената изолираност на селото, само че разгледали видео и снимков материал.-->
компанията

Втори път от 21 до 23 декември Амосер още веднъж бил в България, с цел да огледа мястото на случая.

Разпитът продължи няколко часа, а специалистът от Германия уточни, че че в никакъв случай не е виждал по-голямо изместване на релсов път и като причина още веднъж уточни неприятното положение на ЖП мрежата.

Той подчертава, че стрелката на линията не е била заключена, а баластрата под самия стоманен път също не е била добре направена. 
 В сутринта на 10 декември 2016 година никой не знаеше по какъв начин ще продължи животът в Хитрино. dariknews.bg, Деян Герговски

Окръжният прокурор Маргарита Георгиева уточни, че експертизата на Булмаркет не е процесуална експертиза.

Такава експертиза няма по делото. Има си углавен развой в България, процесуален кодекс, който споделя какво е експертиза и кой би трябвало да я изготви. Лицето, което претендира, че е изготвило някакво документално мнение, ще бъде разпитано като очевидец за обстоятелства и условия, които е възприело, в случай че е посетило мястото, сподели още прокурорът. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР