С празни рафтове по болниците и с правителство, което се

...
С празни рафтове по болниците и с правителство, което се
Коментари Харесай

Останала без пари Венецуела предлага диаманти срещу лекарства

С празни лавици по лечебните заведения и с държавно управление, което се чуди по какъв начин да изплати своите 5 милиарда $ просрочени отговорности, останалата без пари Венецуела неотдавна е предложила на няколко задгранични фармацевтични компании различна отплата: диаманти, злато и колтан, употребен в производството на мобилните телефони и игрови конзоли Playstation.

Предложената от министъра на опазването на здравето обмяна е оставила представителите на фирмите комплицирани, споделят трима души, осведомени със срещата, пред The Wall Street Journal.

Остава неразбираемо обаче дали някоя от фирмите е приела. Предложението обаче акцентира по какъв начин икономическият колапс на Венецуела кара президентът Николас Мадуро и екипът му да импровизират.

Бартерът постепенно слиза и на улицата във всекидневни транзакции за значими артикули, отчасти и тъй като държавното управление е толкоз банкрутирало, че няма пари да напечата валута. Така нареченият " Силен " боливар, който държавното управление сътвори през 2008 година, като отстрани три нули от миналата валута, загуби 97% от цената си през 2017 година, откакто богатата на нефт страна се ускори в хиперинфлацията.

Наскоро съветници на президента са обсъждали и опцията да заплащат на задграничните снабдители с криптовалутата, която Каракас съобщи, че основава.

Според някои анализатори предлагането за диаманти против медикаменти е блъф, който цели да сътвори заблуда, че Венецуела има желание да си заплати, макар че в действителност не може.

Един от мениджърите на компания, взела участие в срещата, е декларирал пред WSJ, че има желание да одобри заплащане в злато, тъй като е " по-добре от нищо ". Той добавя още, че не е съумял да убеди държавното управление да се изплати изцяло. Други двама са декларирали, че не могат да одобряват такова заплащане без утвърждение от регулаторите в личните им страни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР