С правилното прилагане на тези техники от Аюрведа можете значително

...
С правилното прилагане на тези техники от Аюрведа можете значително
Коментари Харесай

Най-древният метод за възстановяване баланса в организма: 6 техники от Аюрведа за повишаване на вътрешната енергия

С вярното използване на тези техники от Аюрведа можете доста да подобрите качеството си на живот. Необходимо е единствено да отделяте по 10 минути дневно.

Вижте кои са тези 6 техники от Аюрведа за повишение на вътрешната сила

Аюрведа е една от най-древните лечебни системи, чиято успеваемост е приета от Световната здравна организация (СЗО). Тази антична система е фокусирана върху смисъла на определяне на естетика сред мозъка, тялото и душата посредством използването на потвърдени техники.

Основното обръщение на Аюрведа е, че силата, която изпълва Вселената, може да се употребява от човек за неговото излекуване. И в случай че също по този начин е вярно уравновесена, това ще разреши на тялото да действа на границата на физическите благоприятни условия.

Аюрведа се състои от три съществени детайла: Вата (регулира дишането), Кафа (съхранява силите) и Питта (контролира метаболизма).

 техники от Аюрведа Източник на изображението: www.pixabay.com

И по този начин, ето 6 техники от Аюрведа – какво би трябвало да вършиме всеки ден:

Сутрешни техники от Аюрведа

Упражнение 1: Задължително утринно разчистване повърхността на езика – 30 секунди.

След като измиете зъбите си, почистете езика си от остатъците от храна със специфична четка. Това ще подкрепи работата на жлъчния мехур и бъбреците. Факт е, че токсините и нездравословните субстанции непрекъснато се отсрочват на езика и могат да нарушат хармонията на човешкото тяло за дълго време.

Упражнение 2: Използване на сусамово масло – 2 минути.

След като почистите езика си, изплакнете устата със сусамово масло вместо с вода за уста. След това го изплакнете с гореща вода.

Сусамовото масло съдържа доста линолова киселина и е доста по-подходящо за хигиенични цели.

Упражнение 3: Самомасаж – 3 минути.

Направете 20 кръгови масажни придвижвания на разнообразни елементи на тялото в следната поредност: врат, тил, плещи, ръце и пръсти. След това преминете към масаж на гърдите си, това би трябвало да са хоризонтални придвижвания, последователно издигащи се нагоре по торса. Коремът би трябвало да се масажира отляво надясно. Следва масаж в региона на раменете, краката и стъпалата.

Масажът на тялото усъвършенства кръвообращението, подтиква и разсънва всички сетива, а също по този начин подкрепя работата на вътрешните органи.

 техники от Аюрведа Източник на изображението: www.pixabay.com

Техники от Аюрведа за денем

Упражнение 4: Пиене на топла вода – 30 секунди.

Напълнете съд с половин литър вода, преварете за 15 минути, налейте в чаша и пийте на дребни глътки. Този развой би трябвало да стане в границите на половин час. Преварената вода сполучливо извежда токсините от тялото и по тази причина би трябвало да се избира пред елементарната чешмяна вода.

Упражнение 5: Отпуснато дишане от Аюрведа – 2 минути.

Поемете надълбоко въздух през носа, задръжте дъха си и по-късно издишайте. Повторете упражнението няколко пъти, без да мислите за нищо друго.

Съсредоточете се върху дишането си и не спирайте, до момента в който не се почувствате задоволително отпуснати. Фокусирането върху дъха ви оказва помощ да облекчите напрежението и да се успокоите.

Вечерни техники от Аюрведа:

Упражнение 6: Подобряване на храносмилането – 2 минути.

Вземете малко сусамово масло в ръката си и направете кръгообразен масаж на корема. След това потопете забрадка в топла вода, поставете я върху корема си и изчакайте да изстине. Това ще подтиква и усъвършенства храносмилането. Освен това, ще усъвършенства качеството на съня ви.

Техники от Аюрведа включват изискват главно присъединяване от страна на пациента, промени в метода на живот на индивида. Масаж на тялото с масла от доста на брой билки, за извеждане на токсините от тялото. Включва още: билколечение, самостоятелни диети (според положението на организма), упражняване на йога и дихателни извършения. Мантруване, медитация, сауна с билкови отвари или лечебна вана; билколечение.

Инфо: www.cluber.com.ua

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР