С повишаването на финансовата култура расте необходимостта от атрактивни алтернативни

...
С повишаването на финансовата култура расте необходимостта от атрактивни алтернативни
Коментари Харесай

Нов продукт на ОББ комбинира застраховка и инвестиция в едно

С повишението на финансовата просвета пораства нуждата от атрактивни различни оферти за ръководство на финансовите средства, а не просто парите да бъдат " затворени " в банков депозит.

Застраховка " Живот ", обвързвана с капиталов фонд , е опция да се съчетае отбрана при непредвидени условия с достъп до международните финансови пазари, където не е нужно да се влагат време и старания, когато благодарение на експерти мечтаните резултати могат да бъдат реализирани в няколко лесни стъпки.

От началото на ноември се предлага застрахователно-инвестиционната стратегия с еднократна награда, която комбинира застрахователна отбрана при положение на загуба на живот в резултат на акцидент и достъп до капиталов фонд. Едновременно с това подсигурява изцяло отбраната на капитала на чистата вложена сума* в края на интервала и планува закрепена минимална рентабилност, както и опция за спомагателна такава.
Условието за присъединяване
е еднократната награда да е от най-малко 2500 евро. Срокът на програмата е 5 години и два месеца, а " прозорецът " за записване в нея е стеснен до 8 декември. Застрахователната сума при съдбовно събитие в резултат на акцидент е равна на три пъти размера на еднократната застрахователна награда, само че не повече от 75 000 евро.
Реклама Инвестиционната част
от платената награда се употребява за закупуването на капиталови дялове. Инвестицията при " ЕвроХоризонт 4 " е във фонд с закрепено начало и край - Optimum Fund World Fix 100-3. Той е извънредно подобаващ за по-консервативни вложители и е атрактивен заради обстоятелството, че доходността му е обвързвана с представянето на кошница от активи на международна селекция от 30 компании с висока пазарна капитализация. Сред тях са водещи компании от браншове като телекомуникации, опазване на здравето и биотехнологии, финанси и други.

Фондът има за цел на падежна дата да изплати 100% от първичния размер на чистата вложена сума* посредством вложение в облигации и парични средства.

Най-малкото, което участниците в програмата получават при приключване периода на застраховката, са импортираните средства от чистата вложена сума* и закрепена минимална рентабилност в размер на 8% - даже при негативно изменение на дяловете в капиталовия фонд. При позитивни резултати има опция за спомагателна рентабилност до най-много 60% от чистата вложена сума за целия интервал на инвестицията. Програмата подсигурява 100% отбрана на капитала в края на периода на контракта.
Продуктът е еластичен
даже при предварително преустановяване на присъединяване в. В този случай се изплаща цената на притежаваните дялове към датата на подаване на настояването за преустановяване след приспадане на такса за откуп. Тя съставлява 5% от изтеглената сума. Правото на откуп се придобива директно след началото на контракта. При предварителното откупуване на средствата обаче отпада отбраната на инвестицията и закрепената минимална рентабилност.
Реклама
Формулата за пресмятане на чистата вложена сума е, като еднократната застрахователна награда се понижи с наградата за покрития риск и встъпителната такса върху капиталовата награда, покриваща административните разноски.

При подписване на програмата се заплаща вноска " Обезпечителен фонд " в размер на 3.06 евро за целия период на контракта. Встъпителната такса е в размер на 3% от капиталовата награда при покупка на " ЕвроХоризонт 4 " или 2% от капиталовата награда при покупка на " ЕвроХоризонт 4 " дружно със застраховка " ЕвроБъдеще " - друга към този момент позната застрахователно-инвестиционна стратегия.

При тази емисия на " ЕвроХоризонт " възрастта на застрахованите лица е в необятни граници - от 18 до 70 години, и без възрастови ограничавания за застраховащия.

Допълнителна информация за изискванията и опциите на " ЕвроХоризонт 4 " може да бъде получена гратис във всеки клон на ОББ. * Нетната вложена сума съставлява еднократната застрахователна награда, понижена с наградата за покрития риск " Смърт " в резултат на акцидент (рискова премия) и встъпителната такса върху капиталовата награда, покриваща административните разноски на застрахователя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР