С посещение на църквата Свети Спас и поднасяне на венец

...
С посещение на църквата Свети Спас и поднасяне на венец
Коментари Харесай

Росен Желязков поднесе венец на гроба на Гоце Делчев в Скопие

С посещаване на църквата " Свети Спас " и поднасяне на венец пред саркофага на Гоце Делчев стартира формалното посещаване на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков в Република Северна Македония. Той е придружаван от министъра на културата Кръстьо Кръстев, съобщи БНР.

Визитата е по покана на ръководителя на Събранието на РСМ Талат Джафери.

Фигури като Гоце Делчев би трябвало да сплотяват нашите нации и да ни дава опция да гледаме в бъдещето, акцентира Росен Желязков:

" Гоце Делчев е наш общ воин. Такива персони и тяхното дело би трябвало да сплотяват нашите нации. Те би трябвало да са образец за подражателство, да бъдат почитани, а не да бъдат присвоявани ".

Днешното посещаване е част от поредицата срещи с ръководителя на Събранието на Северна Македония и политици в страната:

" Желанието е да продължим да построяваме мостове, които да дадат опция на Република Северна Македония да стане пълновръстен член (на Европейски Съюз - бел. ред.) и да отстояваме достиженията, които успяхме да договорим с контракта за другарство и съдействие и да сложим някои въпроси за правата на българската общественост в РСМ. уповавам се, че ще им помогнем да не повтарят и нашите неточности. Това е част от позицията на положителните съседи ".

Той беше безапелационен, че тази позиция е единна за българските ръководещи.

Желязков изрази вяра инфраструктурният план Коридор 8 да бъде осъществен, въпреки и със забавяне:

  " Това е извънреден приоритет. За страдание от наша вероятност той е в подтекста на тези инфраструктурни планове, които през последните години се отсрочват във времето. Но по този начин или другояче като част от транспортната инфраструктура на Европа планът е извънредно значим. Ние сме сигурни, че ще продължи строителството. Но това е въпрос на взаимни старания ".

Визитата продължава със среща на Желязков с ръководителя на Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери за разискване на европейската вероятност пред Скопие и осъществяването на изискванията от така наречен френско предложение.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР