С поредно впечатляващо плуване Йосиф Миладинов се класира за финала

...
С поредно впечатляващо плуване Йосиф Миладинов се класира за финала
Коментари Харесай

Миладинов пред bTV: Изпълних мечтата си, сега искам да си направя кефа

С следващо впечатляващо плуване Йосиф Миладинов се класира за финала на 100 м бътерфлай на олимпийските игри в Токио.

18-годишният пловдивчанин е първият ни представител в мъжкото плуване на олимпийски край, а на следващия ден заран, в 4:30 ч. ще се опита да се намеси в борбата за медалите.

В изявление за bTV Миладинов разкри, че е постигнал фантазията си, а в този момент просто желае да се забавлява.

Снимка: Lap.bg

" Много съм благополучен. Направих това, което желаех. За жал не съумях да направя времето си и се надявам на следващия ден сутринта на финала да го направя ", сподели родният гений.

" Моята фантазия е изпълнена. Тя беше да влезна на край, тъй че от тук нататъка просто желая да си направя моето време. Друго не искам ".

" Мисля, че се усещат много (емоциите и адреналина), само че аз мога да се абстрахирам. Това не ми е никакъв проблем. Ще виждам на финала да съм изцяло съсредоточен ".

Снимка: Lap.bg

" За мен е доста влиятелно, тъй като представям България на подобен конгрес. Искам на следващия ден да се показва добре, тъй като желая да развеселявам всички българи. Най-вече аз да си направя кефа, да се развличам, тъй като ми е първа олимпиада. Няма какво да изгубвам. Ще плавам самоуверено и ще забележим най-после какво ще се случи. ", добави Миладинов.

Преди 33 години в Сеул 1988 Таня Богомилова стана шампионка на 100 м бруст. Две оценки завоюва и Антоанета Френкева - сребро на 100 м бруст и бронз на 200 м бруст. На край тогава беше и женската щафета 4Х100 метра – Бистра Господинова, Таня Богомилова, Невяна Митева и Наташа Христова, която заема шеста позиция, както и Антоанета Струменлиева, която финишира осма на 800 метра свободен жанр.

Снимка: Lap.bg

Йосиф Миладинов е един от най-обещаващите гении в международното плуване. През 2021 година пловдивчанинът завоюва сребърен орден на 100 метра бътерфлай на европейското състезание за мъже в Будапеща с нов народен връх от 50,93 секунди, както и два златни медала от шампионата на Стария континент за юноши в Рим – на 50 и 100 метра бътерфлай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР