С помощта на индийските военноморски сили, екипажът на отвлечения на

...
С помощта на индийските военноморски сили, екипажът на отвлечения на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Българските моряци са в добро здраве, полагаме усилия за тяхното завръщане у нас

С помощта на индийските военноморски сили, екипажът на отвлечения на 14 декември 2023 година транспортен съд " Руен ", измежду които и седем български жители, през днешния ден беше освободен. Освободени са и седемте български моряци.  Всички те са в положително здраве. Намират се на борда на индийския боен транспортен съд. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел на брифинг в Министерство на външните работи във връзка освобождението на екипажа на кораба " Руен ", съобщи кореспондент на " Фокус "

" Полагаме старания за тяхното навреме завръщане в България ", добави тя. 

Габриел сподели, че през цялото време на заложническата рецесия българските институции са работили в сътрудничество с институции от най-високо ниво: " Целта ни бе приемане на непрекъсната информация за положението на моряците, за местоположението на кораба и изследване на всички благоприятни условия за своевременното им освобождение ". 

Външният ни министър изясни, че всеки ден са били полагани старания за тяхното освобождение. Габриел благодари на индийските управляващи, на екипа ѝ в Министерство на външните работи, на задграничните ни служби, на интернационалните ни сътрудници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР