С полет на самолет Спартан на ВВС България достави хуманитарна

...
С полет на самолет Спартан на ВВС България достави хуманитарна
Коментари Харесай

Самолет Спартан достави помощ за Сирия и докара обратно екипите на ВМА от Турция

С полет на аероплан " Спартан " на Военновъздушни сили България достави филантропична помощ за потърпевшите от земетресението в Сирия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Екипаж от 16-а авиационна база " Враждебна " с пълководец майор Веселин Асенов излетя със аероплан " Спартан " през днешния ден в 11:07 ч. за ливанската столица Бейрут, с цел да транспортира филантропична помощ, която страната ни дава на потърпевшите от земетресението в Сирия. Военнотранспортният аероплан беше претрупан с одеяла, спални комплекти, палатки, нужни за хората в разрушените обитаеми места.

По-късно самолетът прелетя от Бейрут до Адана, с цел да прибере екипите от Военномедицинска академия, които от 6 февруари са в засегнатия от земетресението регион в Турция. В продължение на 10 дни майор доктор Цветан Станимиров, капитан доктор Синан Емин, старшина Мария Борисова и младши сержант Илия Деков от състава на Модулните военномедицински формирования за обезпечаване на здравна помощ при бедствия, повреди и произшествия, дружно с локалните спасители, търсеха оживели под руините и оказваха помощ на потърпевшите.

В 21:30 ч. военнотранспортният аероплан кацна на летище София. Медиците бяха посрещнати от началника на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

За следващ път военнослужещите от Въоръжените ни сили потвърдиха, че са готови да изпълнят професионално своя дълг в помощ на потърпевшите хора, допълват от военното ведомство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР