С полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи от Съвместното

...
С полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи от Съвместното
Коментари Харесай

Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции положиха клетва в Пловдив


С полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи от Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) на площад " Централен " в Пловдив стартира бойният празник на Гарнизон Пловдив. Службата пред родината е необикновен тип дълг и през днешния ден вие поехте ангажимент да изпълнявате най-върховния дълг, който всеки българин може да поеме - да служите правилно и отговорно на Отечеството си - с тези думи се обърна към 14-те новоназначени генерал-майор Явор Матеев, пълководец на СКСО.

Военната работа, службата в Специалните сили не е лека, само че за сметка на това тя е изпълнена с доста провокации и страсти, работа, която носи задоволство, сподели Матеев. Той посочи, че младежите влизат в армията в необикновен миг, в който се намира страната, Европа и човечеството. Бъдете два пъти по-толерантни и два пъти повече им помагайте, обърна се към военнослужещите от СКСО Матеев. И добави, че " единствено по този начин ще станем по-силни, ще повишим нашите оперативни качества и ще се оправим по-лесно с провокациите ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Ние сляхме себе си с тези, които с кръвта и саможертвата си написаха героичната история на един народ, несклонил глава пред тиранин и подтисник, и не позволил зложелател да тъпче земята му, сподели от името на новопостъпилите в редиците на специфичните сили редови войник Давид Илиев. Той увери, че ще носят почтено и до последния си дълг високата отговорност.

На церемонията участваха командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров, националният представител Виктор Насър, кметът на Пловдив Здравко Димитров, кметове на обитаеми места от Пловдивска област, сегашни и някогашни командири от Пловдивския гарнизон, представители на държавната и локалната власт.

Програмата включваше празнично шествие на представителни блокове на военни формирования от гарнизона. Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва, бяха поднесени венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг. Празникът приключи в тържествена заря-проверка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР