С полагане на клетва започна церемонията по официалното встъпване в

...
С полагане на клетва започна церемонията по официалното встъпване в
Коментари Харесай

Кметът на Враца встъпи в длъжност

С полагане на клетва стартира церемонията по формалното встъпване в служба на новоизбраните общински съветници и кметът на Враца Калин Каменов, както и на кметовете на кметства. Те бяха поздравени от регионалния шеф Малина Николова, която изрази убеденост, че всеки един от тях ще отстоява правата на жителите.

„ Самоуправлението е главно право на жителите и принцип на локалната политика. Местното самоуправление е най-близкото до тях равнище на демократично ръководство. То им разрешава да вземат участие в процеса на взимане на решения. Гражданите на община Враца са делегирали права по самоуправление в локалната власт на своите определени представители. Това задължава органът на локалното самоуправление да бъде поръчител на правата на общността, отбрана на справедливостта, съблюдаване законосъобразността в актовете и решенията, които приема. Убедена съм, че в шерването на тази социална отговорност ще се водите от разбирането, че единни, консенсусни, енергични и поредни може да отстоявате правата на жителите. Пожелавам Ви здраве, сили, сила, воля и дух, с цел да реализирате сполучлив и напредничав мандат, сподели в словото си Малина Николова.

Тя връчи знаците на Враца на кмета на общината и му пожела убеденост и мощ в ръководството на общината.

От своя страна Калин Каменов уточни, че с поддръжката на всеки един врачанин, развиването на нашия град ще продължи.

„ Скъпи съграждани, благодаря за доверието и поддръжката. Именно вярата в положителното е това, което ще ни води и отсега нататък във всяко наше дело. Уверен съм, че всеки един общински консултант и кмет на кметство ще демонстрира мъдрост, диалогичност и прагматичност при вземането на значимите решения за общината, тъй като единствено по този начин ще оправдаем гласуваното ни доверие. Безспорно ще има провокации през сегашния управнически мандат, само че с общи старания и вслушвайки се в гласа на врачани, ще устоим на всяка компликация. Един град са хората, които живеят в него, по тази причина желая моите съграждани да не престават да бъдат коректив на локалната власт и част от смяната на града. Благодаря за поддръжката! “, сподели Калин Каменов.

Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий благослови присъстващите на церемонията, като им пожела мъдрост, религия и мощ.

На тържественото съвещание общинският съвет избра за собствен ръководител общинския консултант от групата на Политическа партия ГЕРБ Нели Стоянова. „ В този мандат ще работим интензивно, с действителни дейности, в името на всеки един жител “ съобщи Стоянова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР