„С пожелание към младите хора да обичат числата и да

...
„С пожелание към младите хора да обичат числата и да
Коментари Харесай

БАКБ награди учениците от националния кръг на Европейската олимпиада по статистика

„ С благопожелание към младежите да обичат числата и да съумяват в живота “ ръководителят на УС на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) Васил Симов връчи премията на спечелилите в националния кръг от Европейската олимпиада по статистика за възпитаници, оповестиха от финансовата институция.

Банката поддържа самодейността за трета поредна година. Европейската олимпиада по статистика е предопределена за учениците от 8-ми до 12-ти клас. Състезанието e отборно, като всеки тим се състои от един до трима възпитаници от едно и също учебно заведение и от една категория. Всеки тим би трябвало да има преподавател наставник от същото учебно заведение, който да съпровожда и следи работата на тима като няма ограничавания по отношение на броя на тимовете от всяко учебно заведение.

Олимпиадата мина през два стадия, като на първия учениците трябваше да покажат съществени знания по статистика, боравене с статистически данни от публични източници и интерпретиране на статистически резултати. Във вторият стадий от надпреварата участниците трябваше да изготвят разбор на статистически данни по дадена статистическа тематика.

Победителите получиха парични награди от БАКБ на стойност от 300 до 600 лв. за всеки един възпитаник от тима.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР