С подплатени рамене, в нарцисово жълто и с блестящи златни

...
С подплатени рамене, в нарцисово жълто и с блестящи златни
Коментари Харесай

Роклите на принцеса Даяна са изложени в Хонконг

С подплатени плещи, в нарцисово жълто и с блестящи златни копчета - доста настоящ за времето си костюм, който принцеса Даяна носи по време на пътуването си до Хонконг през 1989 година, в този момент е измежду шестте тоалета, изложени в някогашната английска колония.


Колекцията от рокли, обувки и чанти - някои от които са познати фешън интервали на принцесата на Уелс - е част от 12-дневна галерия в търговски център в Хонконг.

След това те ще бъдат изложени в Ирландия на друга галерия, преди да бъдат продадени на търг на 27 юни.

" Тя правеше фешън изказване всякога, когато се обличаше и излизаше през вратата ", споделя пред Агенция Франс Прес Мартин Нолан, изпълнителен шеф на основаната в Калифорния Julien " s Auctions.

Жълтият костюм, планиран от Катрин Уокър, се чака да донесе до 50 000 $ - дребна част от 400 000 $, които се чака да донесе на търга среднощно синята рокля от тюл, украсена със звезди.

Даяна носеше този впечатляващ модел, планиран от Мъри Арбейд, на премиерата на " Фантомът на операта " през 1986 година в лондонския Уест Енд.

Посетителите се разхождаха из дребното изскачащо пространство, като спираха понякога, с цел да се срещнат по-отблизо с историята на някой тоалет.

Спомняйки си визитата на Даяна през 1989 година, възрастен покупател на име Фънг сподели, че улиците на Хонконг са били препълнени с хора, които се надяват да зърнат блестящата кралска персона.

65-годишният мъж добави, че привързаността на града към нея е надхвърлила нормалните фанфари за другите английски кралски особи.

" Даяна беше харизматична, грижовна и отдадена на благотворителността. Ето за какво доста хонконгци я уважаваха ", сподели Фънг.

Други забележителни предмети включваха вечерна рокля от коприна и дантела, проектирана от Виктор Еделщайн, както и розова флорална рокля на Катрин Уокър, която Даяна носеше през 1991 година, когато бдеше до леглото на близката си другарка Ейдриън Уорд-Джаксън.

Всичките елементи са " материални полезности и чудесни предмети за диалог ", сподели Нолан, като се има поради, че хората към момента намират Даяна за близка до тях повече от две десетилетия след гибелта ѝ в трагична автомобилна злополука.

" Хората към момента са влюбени в Даяна, като че ли тя е с нас през днешния ден, и това е удивителното в тази ситуация ", сподели той.

Миналата година Julien " s Auctions продаде една от вечерните рокли на Даяна за 1,14 млн. $, счупвайки върхове и показвайки, че ползата на колекционерите не е намалял.

Дори за по-младото потомство Даяна заема огромно място в попкултурата, сподели Катлийн, цифров маркетолог на 20 години, която счита, че това може би се дължи частично на хитовия сериал на Netflix " Короната ".

А стилът ѝ може би се връща на мода, споделя тя пред Агенция Франс Прес.

" Той свързва модата и историята ", сподели Катлийн, която уточни единствено първото си име, за изложбата.

" Различно е от това да видиш просто фотоси. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР