С подкрепата на като кмет и на мнозинството в Столичния

...
С подкрепата на като кмет и на мнозинството в Столичния
Коментари Харесай

Константин Павлов: През следващите четири години ще изградим нова детска градина в квартал “Витоша ВЕЦ - Симеоново”

С поддръжката на като кмет и на болшинството в Столичния общински съвет може да бъде построена нова детска градина в един от новите квартали на регион “Лозенец ”. Това съобщи в ефира на bTV Radio кметът на региона и претендент за втори мандат Константин Павлов, подсилен от обединяването “ - Демократична България ” (Спаси София).
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 319
Той акцентира, че към този момент е приключено едно от огромните разширения на съществуваща детска градина в региона, а в ход са още две.

“През идващите четири години ще стартираме и приключим нова детска градина в квартал “Витоша Водноелектрическа централа – Симеоново ”, съобщи Павлов.

Той добави, че към този момент разширената 192-а детска градина “Лозичка ” е образец за качествено общинско строителство на международно равнище. При градежа ѝ е избегната порочната процедура на “инженеринг ”, при която една и съща компания проектира, строи и управлява даден обект - причина за корупционни практики и компромис с качеството на употребяваните материали.

На въпрос по отношение на състава на болшинството той отговори, че ГЕРБ следва да бъде оставен в ролята на динамична и способена съпротива, която да е коректив на бъдещото ръководство.

“Аз самият бях кмет от опозицията и неведнъж съм работил в борба със СОС под контрола на ГЕРБ. Дори в този момент в предизборната акция неведнъж се постанова да се изяснявам за техни недоразумения, сътворени през главата ми. Това е като да си купите нова кола, само че да я бутате по улиците. Ако общинският съвет е на ваша страна, внезапно откривате, че колата има мотор и може да се движи и сама ”, илюстрира тезата си Павлов.

Той добави, че с болшинство в СОС на “ - Демократична България ” (Спаси София) позитивните промени в българската столица и 24-те ѝ региона ще се случват доста по-бързо.  Представителят на “Да, България ” акцентира, че ще работи за доста по-сериозни вложения в новите квартали на “Лозенец ”.

Жителите “Лозенец ” заплащат към 32 милиона лв. локални налози и такси на годишна база, само че едвам 2% от тях се връщат под формата на вложения в региона.  “Връща се доста малко, което не е редно. Столична община би трябвало тотално да премисли метода на финансиране на регионите си ”, сподели още Павлов, който от години отстоява позицията, че е нужна финансовата децентрализация и по-голямата автономия на районните кметове.  По отношение на пътната сигурност Павлов съобщи, че са нужни промени във физическата среда.

“Буквално би трябвало да се промени дизайна на улиците по подобен метод, че оптимално да се попречват произшествията и застрашаването на живота на пешеходците. Точно такива промени предвиждаме в плана ни за реновирания бул. “Джеймс Баучер ” Това е пътят, който доста други европейски градове към този момент следват. Целта ни е нулева смъртност от пътни катастрофи и последователно ще я реализираме и в България ”, заключи Павлов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР