С подарък от сладкиши започна срещата между президента Румен Радев

...
С подарък от сладкиши започна срещата между президента Румен Радев
Коментари Харесай

Карадайъ почерпи със сладко Радев за Шекер Байрам, въпросът е ще има ли кабинет

С подарък от сладкиши стартира срещата сред президента Румен Радев и представители на Движение за права и свободи. Днес мюсюлманите честват Рамазан Байрам. Празникът е прочут и като Шекер Байрам, тъй като се подаряват сладкиши, съобщи БГНЕС.

Спомням си, господин Карадайъ, на предходни съвещания дойдохте с таблица с процентното съответствие сред партиите, и предрекохте, че ще реализираме същия резултат – оказахте се прав. Още тогава призовавахте за нов взор върху политическия развой, и търсене на нови подходи за образуване на ръководещо болшинство. Заложихте в акцията си нуждата да се търси разговор, разсъдък и компромис, и съгласно мен това е една от аргументите да затвърдите солидното си наличие в Народното събрание. Като партия с огромен парламентарен опит бих желал да чуя вашата оценка за политическите процеси в 49-ото Народно събрание и по какъв начин оценявате опцията за сформиране на държавно управление. Защото пред Народното събрание, а и пред Президентството, провокациите са големи. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на консултациите за сформиране на държавно управление.

Има риск и от несъставяне на държавно управление, и в случай че вървим по общоприетата процедура с раздаването на мандатите, това ще докара и до крах в законодателната активност, което ще има трайни последствия върху страната, добави Радев. Редица значими закони, от редица парламенти, чакат да бъдат признати, и се наслагват. Това е комплицирана, взаимосвързана система от проблеми, и тя зависи от времето и приоритизирането на разглеждането им.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР