С писмо до премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски

...
С писмо до премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски
Коментари Харесай

Българите в Северна Македония поискаха да са част от групата за промяна на конституцията

С писмо до премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски българите в страната желаеха да са част от работната група за конституционни промени, оповестиха от Министерството на правораздаването, представени от Tribuna.mk.

 

В писмото сдруженията на българите в РСМ, подписали писмото, поздравяват управляващите за образуването на работната група за конституционни промени и декларират, че същата е стъпка напред в решаването на въпроса за включване на българския народ в Преамбюла на Конституцията, а с това и гарантиране на правата и свободите на неговите членове.

 

Предложението на българите е представители на македонските българи да бъдат включени в работата на комисията, като самите сдружения на македонските българи да предложат кои хора да вземат присъединяване в активността ѝ.

 

В писмото те показват, че невключването на българите в Конституцията на страната приз 1991 година, а и по-късно с всички конституционни промени, е сторена огромна историческа несправедливост, защото точно българският народ е най-конструктивният детайл при прокламиране на независимостта на страната, нейния път към НАТО и Европейски Съюз.

 

Писмото е подписано от сдружения и организации на българите от Скопие, Прилеп, Охрид, Кавадарци.

 

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР