С писма до министъра на вътрешните работи и председателя на

...
С писма до министъра на вътрешните работи и председателя на
Коментари Харесай

„Възраждане“ сезира ДАНС и МВР да бъдат проверени публикации за среща в американското посолство

С писма до министъра на вътрешните работи и ръководителя на ДАНС от „ Възраждане “ упорстват за следствие на медийна информация за закуска при американския дипломат Херо Мустафа с представители на парламентарни обединения.

„ Да се откри какво тъкмо са говорили, дали са обсъждани проблеми на вътрешната политика на България с представители на непозната страна. Защото това е състав по Наказателния кодекс и се назовава държавна измяна “, съобщи водачът на партията Костадин Костадинов.

От „ Възраждане “ упорстват още за експулсиране на 50 дипломати и механически личен състав на американското посолство, с цел да се съблюдава правилото на съразмерност в дипломатическите ни представителства, който е бил водещ претекст за изгонването на чиновници на съветското посолство.

Участници в срещата обаче опровергаха изказванията, че са обсъждали съставянето на кабинет. Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов изясни: „ В случая просто политическият секретар на посолството си отпътува откакто му изтече мандатът, идва нов, той също беше на закуската. Идеята беше да изпратим и да благодарим на остарелия за положителната работа и да се срещнем с новия “.

Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин популяризира позиция, в която също показва, че срещата е била „ рутинно изпращане на консултант “.

„ Съставянето на кабинет е отговорност на партийните водачи и то не може да бъде обсъждано в непознати посолства “, написа Вигенин.

Бившият началник на Народното събрание Никола Минчев отхвърли да е участвал на тази среща и да е бил обсъждан за министър председател на предстоящ кабинет: „ Не са ми предложили, тъй че нямам какво да разясня. Аз бях през днешния ден на съвещания при президента “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР