С пищност, популизъм и реторика, напомняща речите на бившия американски

...
С пищност, популизъм и реторика, напомняща речите на бившия американски
Коментари Харесай

Новият крайнодесен президент на Аржентина обеща, че ще сложи край...

С помпозност, популизъм и изразителност, напомняща речите на някогашния американски държавен глава Доналд Тръмп, Хавиер Милей встъпи в служба. Още с церемонията той затвърди упованията, че ще оглавява Аржентина по друг метод от предшествениците си.

 

В първата си тирада Милей акцентира, че ще постави завършек на десетилетията крах на страната. Идването си на власт съпостави с разпадането на Съюз на съветските социалистически републики:

 

" Както рухването на Берлинската стена бележи края на едно трагично време за света, изборите белязаха повратна точка в нашата история. "

 

Милей поема ръководството на Аржентина при инфлация към 150 %. Очаква се до края на годината тя да стигне 200 %. А 40 на 100 от аржентинците - да влязат в категория " небогати ".

 

" При сегашната обстановка, би трябвало да е ясно, че опция няма. Няма и място за полемика. Всички шокови стратегии, като се изключи тази от 1959 година бяха сполучливи. Второ, в случай че една страна няма добра известност, какъвто е казусът с Аржентина, вложителите няма да влагат. И трето - с цел да има напредък, би трябвало да има финансиране, само че страдание ще ви кажа, че пари няма ", сигнализира президентът.

 

" Лудия " - както локалните медии назовават Милей, завоюва изборите с помощта на натрупалото се неодобрение на аржентиците от икономическата рецесия в страната. Икономист, трансформирал се поради изявите си в телевизионна звезда, в политиката той беше считан за губещ.

 

Засега няма изясненост дали Милей ще извърши две от обещанията си - да закрие Централната банка и да размени националната валута с американския $. Новият държавен глава бе безапелационен, че съкращенията ще се усетят повече от държавната администрация, в сравнение с от бизнеса.

 

На грандиозното събитие в Буенос Айрес имаше присъстващи, отсъстващи и непоканени. Милей постави клетва под аплодисментите на десния хайлайф на Латинска Америка. На церемонията участва и испанският крал Фелипе VI. Фотографи видяха президентите на Украйна и Унгария да беседват. Милей назова Путин " рисков водач " и увери Володимир Зеленски, че Буенос Айрес ще бъде най-сериозният латиноамерикански съдружник на Киев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР