С пищни събития и най-големият военен парад в историята Китай

...
С пищни събития и най-големият военен парад в историята Китай
Коментари Харесай

С внушителен военен парад Китай отбеляза 70-годишнината си

С обилни събития и най-големият боен церемониал в историята Китай празнува 70 години от комунистическия режим. На 1 октомври 49-а година Мао Цзедун афишира основаването на Народна република Китай, откакто комунистите печелят кървава цивилен война. Няма мощ, която да спре китайския народ, съобщи актуалният китайски президент Си Цзинпин в словото си на парада на площад " Тянанмън ", заяви БНР.
Тържествата на площад " Тянанмън " започнаха със 70 топовни салюта, изстреляни от 56 оръдия, колкото са и етническите групи в Китай. Президентът Си Цзинпин застана навръх мястото, където преди 70 години Мао Цзедун основава Китайската национална република и единствено той от високопоставените представители носеше костюм в стила на създателя. Последва къса тирада.
" През последните 70 години, китайският народ с всички етноси, беше с едно сърце и един разсъдък, работеха старателно и има достижения, които сграбчиха вниманието на света. Днес социалистически Китай е непреклонен като канара в Изтока. Няма мощ, която да раздруса статута на нашата велика нация или да спре китайския народ по пътя напред. “
Китайският президент Си Дзинпин уточни, че " няма мощ ", която може да " разклати " китайските съществени или да спре страната и нейния народ да " вървят напред ". Си Цзипин също по този начин сподели, че Пекин остава зает с " китайската фантазия " за " изцяло обединяване ", като акцентира, че континентален Китай би трябвало да поддържа дълготраен разцвет и непоклатимост в Хонконг и Макао.
Той означи, че е належащо да се поддържа пътят на " спокойно развиване " и че Китай ще следва взаимноизгодна тактика за отваряне на страната. Си Цзинпин добави, че Народоосвободителната войска на страната " уверено " ще отбрани своя суверенитет, сигурност и твърдо ще поддържа мира по света.
Си Цзинпин направи и обзор на войските, като участваха към 15 000 бойци
Над 150 летателни апарата, включително изтребители и бомбардировачи, пехотни формирования от 15 хиляди бойци изпълваха " Тянанмън " в продължение на 80 минути.Публично притежание станаха и някоинови оръжия, в това число хиперзвуков дрон и междуконтинентална балистична ракета с обхват над 8 000 километра.
100 хиляди китайци от всички сфери на живота - фермери, учители, доктори и студенти участваха в зрелище, което пресъздаде историческия развой на основаването на националната република и последвалия напредък. От седмици в Пекин е в ход огромна интервенция за сигурност, цензурата на медиите беше засилена.
В края на парада над площада " Тянанмън " полетяха 70 хиляди балона и 70 хиляди гълъба.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР