С първа копка бе поставено началото на проект за реконструкция

...
С първа копка бе поставено началото на проект за реконструкция
Коментари Харесай

Започна реконструкция на напорния водопровод в село Алеково

С първа копка бе сложено началото на план за реорганизация на напорния тръбопровод в свищовското село Алеково, оповестиха от пресцентъра на община Свищов. От там показаха, че ремонтните действия, които ще допринесат за понижаване загубите на вода, се осъществят по Инвестиционната стратегия на община Свищов, с държавно финансиране на стойност 200 хиляди лв..

Реконструкцията на сегашния обект обгръща 423-метров сектор от напорния тръбопровод на село Алеково – от помпена станция „ Нова “ до черпателен контейнер на помпена станция „ Стара “. Проектираният сектор на водопровода е планувано да се построи от полиетиленови тръби с висока компактност, предопределени за работно налягане на 100 метра дълбочина (10 атм).

Село Алеково е едно от обитаемоте места в община Свищов, които са обречени на безводие, заради извънредно неприятното положение на амортизиралата водопреносна мрежа и загубата на вода по трасето. Лошото водоснабдяване е главният проблем, пред които е изправено локалното население, допълниха от общинската администрация.

С приключването на този план, към този момент цялата напорна част на водопровода за село Алеково, която е дълга общо 1942 метра, ще бъде сменена, прецизираха от общината.

Преди броени дни започнаха и дейностите по реконструкцията на довеждащия тръбопровод до черпателния контейнер в свищовското село Хаджидимитрово, което редовно бе подложено на режим на водата и безводие през лятото.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР