С пълно мнозинство общинските съветници в София приеха доклада на

...
С пълно мнозинство общинските съветници в София приеха доклада на
Коментари Харесай

Решено: Шофьорите в градския транспорт на София с по-високи заплати от 1 април

С цялостно болшинство общинските съветници в София одобриха отчета на кмета Йорданка Фандъкова за повишение с 10% на заплатите на водачите в градския превоз от 1 април, съобщи БНР. В същото време, пред постройката на Столичната община, ватмани и водачи обявиха, че не са удовлетворени от признатото решение. Те упорстват главната заплата за лидер на транспортно средство да бъде 1250 лева От 1 април според решението на Общинския съвет, главната заплата ще бъде с размер 1150 лв.. 

Увеличението на заплатите няма да бъде за сметка на цената на билета за пътешестване в градския превоз, която остава непроменена, посочи преди съвещанието заместник-кметът Дончо Барбалов:

„ Основата заплата 940 ще стане 1150 лева Надяваме се да имаме новопостъпили вследствие на към този момент двукратното нарастване - на два пъти нарастване на заплатите - един път с 10% от 1 февруари и действително в този момент спомагателното нарастване. Ако погледнем това в допълнение нарастване, в автотранспорта значи към 17% нарастване на заплатите на водачите. Заплатите са значими, само че не са единственият тласък. Много значимо е да имаме и по-добри условия за работа “

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР