С падането на температурите се създават благоприятни условия за развихрянето

...
С падането на температурите се създават благоприятни условия за развихрянето
Коментари Харесай

Тези храни ни предпазват от настинка

С рухването на температурите се основават удобни условия за " развихрянето " на болестотворните микроби. Според специалистите е умно решение хората да покачат защитните си механизми, включвайки избрани храни в менюто си, с цел да могат по-лесно да противодействат на неприятните признаци на простуда или грип като възпалено гърло, хрема, кашлица, температура, мускулни болки, главоболие. Сред потребните храни против неприятностите, съпътстващи студения сезон, са бадемите, яйцата, пълнозърнестите артикули и спанакът, написа в. " Дейли експрес ".

Хората постоянно упрекват хладното и тъмно време за неразположенията си, само че присъщите за сезона заболявания и подтиснатост могат да се дължат и на дефицита на избрани субстанции. За да си ги набавим, диетоложката Джули Келоу предлага да акцентираме на избрани артикули.

Бадеми - Бадемите са отличен източник на фибри, растителни протеини, ниацин (витамин B3), фолиева киселина, желязо, рибофлавин (витамин В2), магнезий - субстанции, допринасящи за възприятието за задоволеност и за намаление на умората, която омаломощава организма и го прави по-податлив на заболявания. Бадемовите ядки също така оказват помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар, чийто спад по това време на годината се свързва с така наречен " зимна горест ".

Яйца - Яйцата съдържат субстанции, които способстват за вярното действие на организма в сезона на настинките, грипа и сезонната меланхолия - фолиева киселина, витамин D, триптофан.

Пълнозърнести артикули - Присъствието на пълнозърнести артикули в менюто също оказва помощ за стабилизирането на равнищата на кръвната захар, чийто спад се отразява неподходящо върху организма и настроението.

Спанак - Спанакът е чудесно средство за добър сън, който е от извънредно значение за вярното действие на имунната система. Зеленчукът е богат на желязо, фолиева киселина и витамин С и с помощта на тях също е мощен съдружник против умората.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР