С отворено пписмо БФС отговори на началника на кризисния щаб

...
С отворено пписмо БФС отговори на началника на кризисния щаб
Коментари Харесай

БФС отговори на генерал Мутафчийски

С отворено пписмо БФС отговори на началника на спешния щаб за битка с ковид генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски. По-рано вечерта ген. Мутафчийски съобщи, че футболната ни централа си прави сметки без кръчмар във връзка проектите футболното състезание да бъде възобновено вероятно на 1 май. Шампионатът бе преустановен зараи болестта от ковид, а УЕФА постанови националните лиги да се доиграят до края на юни. На срещата на БФС и Професионалната футболна лига бяха направени разнообразни разновидности за доиграването на efbet Лига, като най-ранната упомената дата на възобновяване на мачовете е 1 май, което не срещна утвърждението на ген. Мутафчийски. Ето каво се споделя в писмото на БФС:

До 

Генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски
Председател на Националния действен щаб 

Копие до

Г-н Кирил Ананиев
Министър на опазването на здравето

Г-н Красен Кралев
Министър на младежта и спорта

Уважаеми военачалник Мутафчийски,

Още от появяването на първите сигнали за евентуална международна пандемия от COVID-19 и възможните й резултати върху спортния и в частност футболния живот, Българският футболен съюз съгласува всички свои дейности, решения и ограничения, свързани със обстановката, с Министерството на здравеопазването, с Министерството на младежта и спорта и с Националния действен щаб за ковид.

Именно ограничаващите рекомендации на държавните органи доведоха до своевременната реакция на БФС първо да прекрати шампионатите в юношеския и аматьорския футбол и да затвори стадионите от професионалните ни равнища за фенове, а в резултат на признатото от Народното събрание на 13 март 2020 година изключително състояние на територията на Република България – и да замрази шампионатите в Първа и Втора лига, препоръчвайки на клубовете да съблюдават всички ограничения за ограничение на разпространяването на болестта при вероятно продължение на подготвителния развой.

Съзнавайки изцяло сериозността на актуалната обстановка, динамичното й развиване и неразбираемото й бъдеще, Българският футболен съюз по никакъв метод не се старае да изпреварва процесите, като предлага разнообразни сюжети за доиграването на шампионатите на всички равнища от футбола ни. Наясно сме, че на този стадий няма по какъв начин да предвидим мащабите на епидемията в идващите месеци – само че Българският футболен съюз, като формален член на УЕФА, е задължен да създаде разнообразни акомодации на локалния футболен календар, съгласувани с интернационалния подобен, каквато е и рекомендацията на европейската централа към всички нейни членки.

Именно по тази причина експертната работна група, основана на 13 март 2020 година и включваща представители на БФС, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти, показа пред клубовете няколко разнообразни разновидността за довеждане докрай на шампионатите – от най-оптимистичния до най-съкратения, с ясното конкретизиране, че всички те зависят напълно от решенията на държавните управляващи и Националния действен щаб. По сходен метод обстановката третират локалните федерации в някои от най-развитите във футболно отношение и в същото време най-потърпевши от пандемията страни като Италия, Испания, Англия и т.н. 

Всички те, като част от европейското футболно семейство, се сплотяват към тезата, че животът и здравето на популацията е приоритет номер едно и с него компромис не може да се прави – само че това никога не значи, че федерациите и професионалните лиги не трябва да са готови с разнообразни други възможности за възобновяване на футбола сега, който всички чакаме с голямо неспокойствие.

Уважаеми военачалник Мутафчийски,

Ръководството на БФС употребява случая, с цел да изкаже голямата си благодарност към Вас, ръководения от Вас щаб и всички медицински и длъжностни лица, борещи COVID-19 на територията на България. Приемаме и поддържаме всички ограничения, наложени по рекомендация на Националния действен щаб и Министерството на здравеопазването и продължаваме да съобразяваме всичките си следващи дейности с тях.

Оставаме с почитание и желаем триумф в сложната борба!

 

Трафик Нюз

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР