С отворено писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК) от партия

...
С отворено писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК) от партия
Коментари Харесай

Забавянето РИК да разрешава гласуването на хартия било конституционно нарушение

С отворено писмо до Централната изборна комисия (ЦИК) от партия ГЕРБ дефинират като противоконституционно отлагането на първото съвещание на ЦИК в изборния ден.

" Заседанието е планувано за 9 часа - два часа след старта на гласуванет о. По този метод за цели два часа изборният развой в най-важния миг - началото на гласуването, е оставен неуправляем и безотговорен от страна на висшия професионален изборен орган . Включително и на процедура, ЦИК се е отказала от пълномощията си за два часа и е отсрочила решаването на проблемите , зараждащи при откриването на гласуването с машини ", се споделя в сигнала на партията.
 Избираме Народно заседание за повторно онлайн
Избираме Народно заседание за повторно

ЦИК замръзна на данни към 11 ч. за изборна интензивност 11.96%, организациите мерят над 24% към 15 часа

Според тях ЦИК отсрочва и разпореждането си да се допусне подмяна с различната форма на гласоподаване - с бюлетини поради зародили непредвидени спънки в секциите .

Това безучастие съществено е препятствало началото на гласуването и е довело до голословно закъснение използването и осъществяването на закона в голям брой секции в страната.

Според партията това е значително нарушаване, което въздейства за вярното и законосъобразно реализиране на изборите през днешния ден . ЦИК не може да забавя или отсрочва упражняването на пълномощията си в ущърб на изборните права на жителите.

От партията акцентират, че ч ак в 11.00 ч. на 11 юли 2021 година ЦИК взе решение, с което дава пълномощия на РИК да позволи прекосяване към гласоподаване с бюлетини в секциите, в които има механически проблеми с машините. За създателите на сигнала това е невиждано нарушение на Конституционни изборни права.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР