С отворена администрация и концерти варненският район Одесос“ ще отбележи

...
С отворена администрация и концерти варненският район Одесос“ ще отбележи
Коментари Харесай

Варненският район Одесос празнува

С отворена администрация и концерти варненският регион „ Одесос “ ще означи своя празник. Централният варненски регион ще чества за седма поредна година, откакто през 2012 година датата 23 октомври бе избрана от Общинския съвет за формален празник на „ Одесос ”.

Програмата за тържествата планува в 11.00 часа връчване грамоти на възпитаници от ОУ „ П. Р. Славейков “ за чудесно показване в конкурс „ ГРАФИКА 2018 “ на тематика „ СВОБОДА “, проведен от Община Високо Мито - Чешка Република.

От 15.00 до 16. 30 часа жителите ще имат опция да посетят кметството, като самодейността е кръстена „ Отворена администрация “.

В 17.30 часа на входа на Фестивалния и конгресен център ще има осъществявания на Представителния оркестър на Военноморски сили.

В 18.00 часа пък е началото на празничен концерт „ Талантите нямат възраст - 7 ” в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Участие в него ще вземат ученици на Национално учебно заведение по изкуствата ”Добри Христов ”, Даниела Димова, Варненска вокална групировка „ Одесос ”, Клуб по танци “Стар Денс ”, Арменски танцов състав „ Гаяне Марашлиян “ към НЧ „ Свети Саркис 2007 “, танцов отбор при СУ “Елин Пелин ”.

„ Одесос ” е третият по население региона на Варна, като на територията му са регистрирани над 87 000 поданици. Общинската администрация в региона има отговорности по поддържането и развиването на територия с обща повърхност повече от 7100 декара.

Район „ Одесос ” е централен регион и с най-висока централизация на стопански действия. Тук са офисите на влиятелни компании, всички огромни банки и магазини. Разположени в региона са основна част от просветителните институции на общината, аптечната мрежа и лечебни заведения.

В региона са и Областната администрация, Централната постройка на Община Варна, Министерство на вътрешните работи – ОДП; Първо РПУ на Министерство на вътрешните работи, Варненският областен съд, Варненският областен съд, Апелативният съд, Службата по вписванията, Варненската и Великопреславска митрополия, Главният щаб на Военноморски сили и Държавният списък. На територията на региона се намират Оперно-филхармонично сдружение - Варна, Драматичният спектакъл „ Стоян Бъчваров ”, Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков ”, доста музеи и картинни галерии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР