С отварянето на кафенетата, ресторантите и музеите Копенхаген се доближава

...
С отварянето на кафенетата, ресторантите и музеите Копенхаген се доближава
Коментари Харесай

Дания отваря отново кафенетата, ресторантите и музеите

С отварянето на кафенетата, заведенията за хранене и музеите Копенхаген се приближава до предходния си естествен тип след следващото разхлабване на ограниченията, съобщи Франс прес.

Дания реши да форсира отварянето и още тази вечер ентусиастите ще могат да отидат на стадион за финалната фаза на датското футболно състезание.

За влизане в музеите или в закритите елементи на заведенията за хранене жителите би трябвало да показват „ коронапропуск” - хигиеничен паспорт, удостоверяващ негативен тест за ковид на по-малко от 72 часа, имунизация или скорошно преболедуване.

Учениците от междинните учебни заведения обаче остават отчасти на отдалечено образование, а доста чиновници, чието наличие на работното място не е наложително, не престават да работят от вкъщи.

Нощните клубове не престават да са затворени, само че кината, театрите и концертните зали ще отворят на 6 май.

В скандинавската страна с население 5,8 милиона души броят на новозаразените е четири пъти по-нисък, в сравнение с през декември, когато страната вкара строги ограничавания със затваряне на учебните заведения и магазините, с изключение на тези за артикули от първа нужда. Магазините към този момент още веднъж работят.

Очаква се имунизационната акция да приключи през август. До момента са напълно имунизирани 8,9 % от популацията, а 18,8% са получили първа доза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР