С , отслужена от Неврокопския митрополит Серафим и полагане на

...
С , отслужена от Неврокопския митрополит Серафим и полагане на
Коментари Харесай

Започнаха честванията за празника на Благоевград! Митрополит Серафим отслужи панихида за загиналите за 111 години от Освобождението на Горна Джумая от османско владичество

С, отслужена от Неврокопския митрополит Серафим и полагане на цветя в двора на църквата „ Въведение Богородично “, през днешния ден започнаха честванията за празника на Благоевград.

Издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България на площад „ Македония “ сложи началото на формалната гала за 5 октомври. Непосредствено по-късно на площад „ Мите Марков “ в памет на починалите бяха положени венци и цветя на паметника на Македоно-Одринското опълчение „ Майка България “.

В тържествения обред присъединяване взеха Анита Коцелова, зам.-кмет по икономическото развиване и ръководство на собствеността на Община Благоевград, Мария Петрова, зам.-кмет по стопанска система, финанси и европейски планове, Дейвид Арабаджиев, секретар на Община Благоевград, Мария Димова, регионален шеф, Радослав Тасков, ръководител на ОбС-Благоевград, полк. Митко Балтов, пълководец на 3-то бригадно командване, Неврокопският митрополит Серафим и духовници, представители на ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, шефове на дирекции към Община Благоевград, представители на Адвокатска гилдия – Благоевград, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, образователни заведения, културни институти, политически партии, общественици и жители.

Празничната стратегия продължава в 17.30 часа в зала „ 22 септември “ с тържествена сесия на Общински съвет. В 19.30 часа на открита сцена на площад „ Георги Измирлиев “ стартира концертът на отбор „ Пирин “ „ …и за Свобода “, а от 20.30 часа поданици и посетители на града ще могат да видят забележителния мултимедиен театър „ Градът на съвремието “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР