С отровни вещества от групата "Новичок" са работили не по-малко

...
С отровни вещества от групата "Новичок" са работили не по-малко
Коментари Харесай

Кремъл: С Новичок са работили не по-малко от 20 западни страни

С отровни субстанции от групата "Новичок " са работили не по-малко от 20 западни страни, като към сегашния миг тези страни разполагат с към 140 разновидността на тези химични съединения, съобщи през днешния ден съветското външно министерство, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

"Що се отнася до бойното отровно вещество, което на Запад назовават "Новичок ", неговата конструкция и масспектрометрия са показани за първи път през 1998 година в спектърната база данни на Американския институт по стандартите. Впоследствие въз основата на това съединяване е основано цяло семейство от токсични химикали, за които не се ползва Конвенцията за възбрана на химическите оръжия. С тях са работили Съединените щати, а също по този начин още най-малко 20 западни страни. Така че "Новичок " е чисто западна марка. Той е синтезиран и го има в наличност в тези страни в към 140 разнообразни разновидността. В Русия нямаме от него ", се споделя в изказване на външното министерство.

Руското ведомство разкритикува изказването на немския външен министър Хайко Маас, направено в сряда в Бундестага, че претенциите на Русия към Германия и Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО по случая с хипотетичното отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални са неуместни. "Всичко, което желаеме, е да получим правно, техническо и организационно подпомагане както в двустранен руско-германски формат, по този начин и по линия на ОЗХО, с цел да бъде извършено всеобхватно, обективно и независимо следствие на събитията към случилото се с Навални. Ние сме мощно заинтересувани в това да разберем кой стои зад тази режисирана през цялото време антируска провокация. Вместо отговор получаваме нападателна изразителност и отявлено манипулиране на обстоятелствата ", съобщи съветското външно министерство.

Министерството посочи, че четирите молби на съветската генерална прокуратура за правна помощ, които към сегашния миг са оставени без отговор, не засягат единствено персоналните данни на Навални, както твърди немският външен министър Маас. Германското държавно управление съобщи на 2 септември, че Алексей Навални е бил токсичен с бойно отровно вещество от групата "Новичок ". По данни на Берлин, този извод е доказан от лаборатории във Франция и Швеция.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков неведнъж съобщи, че Русия е подготвена за всестранно съдействие с Германия по случая с Навални и че до преместването на Навални за лекуване в Берлин в тялото му не са били открити следи от отровни субстанции, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР