С отпуснатите 1,3 млн. лв. за проектиране на улици и

...
С отпуснатите 1,3 млн. лв. за проектиране на улици и
Коментари Харесай

Иванов, ПП-ДБ: С отпуснатите 1,3 млн. лева за проектиране в следващите години Видин може да се промени напълно

С отпуснатите 1,3 млн. лева за планиране на улици и публични здания може да се промени образът на Видин в идващите години, сподели депутатът Любен Иванов от ПП-ДБ.

Има опция за кандидатстване за в допълнение финансиране през март. Предстои отварянето на програмата „ Региони в напредък “, където Видин дружно с Плевен ще могат да разделят 100 млн. лева на конкурентен принцип. Ние имаме опцията да се подготвим да вземем оптимално доста пари, с цел да може Видин в действителност да промени своя аспект, добави депутатът.

Трябва да благодарим на държавното управление, което дружно със законодателната власт, вкара правилото на планово бюджетиране. Това даде възможност на общините да аплайват с планове, които да бъдат предпазени пред Министерски съвет. Докато траеше процеса на изясняване на член 107 от Закона за държавния бюджет, с община Видин успяхме да работим в добър синхрон и да подготвим доста планове и в същото време да желаяме пари за бъдещи реконструкции, сподели още националният представител.

По думите му при разговора с министър Богдан Богданов и кмета доктор Цветан Ценков е разисквано да се приготви екип от специалисти, които да работят единствено върху представянето на Видин пред интернационалните вложители. Трябва да бъдем дейни, с цел да притеглим вложители, съобщи Иванов. Мисля, че при едно положително взаимоотношение сред Министерство на стопанската система и промишлеността, държавното управление, законодателната власт и интензивност на община Видин можем да получим огромен резултат за видинчани, посочи депутатът.

Удовлетворен съм, че след три години работа планът за Индустриалната зона във Видин е към своя край, сподели още националният представител. Предвижда се рационализация на зоната, създаване на съвременна ВиК и елинсталация, а също и разпространяване на газ. Целта е да се получат равни условия, при които вложители от чужбина да влагат тук умерено. Индустриалната зона във Видин да бъде конкурентна на тези в Южна България и в останалите елементи на страната, посочи Любен Иванов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР