С отмяната на епидемичната обстановка в страната затварят ковид секторите

...
С отмяната на епидемичната обстановка в страната затварят ковид секторите
Коментари Харесай

Кой лекува пациентите с COVID-19 в областите без инфекциозни отделения?

С анулацията на епидемиологичната конюнктура в страната затварят коронавирус секторите в лечебните заведения, а пациентите с ковид се настаняват в инфекциозните отделения.

Видин обаче е изключение, тъй като там няма инфекциозно поделение. В същото време броят на пациентите не понижава, споделят от лечебното заведение.

Засега по указния на здравната ревизия коронавирус отделението в болничното заведение във Видин остава. Причината е, че в цялата област няма инфекциозно поделение, където да бъдат лекувани.

„ Няма инфекциозно поделение, само че има доста пациенти. Засега решението е да остане коронавирус структурата и личния състав, който работи там си обслужва пациенти и най-малко към предходния ден бяха 22 индивида. Има задоволително пациенти, които не е допустимо да останат без обслужване и до в този момент се обслужват тук. " - споделя доктор Ивета Найденова, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Св. Петка "

След края на епидемиологичната конюнктура доста хора останаха комплицирани къде да потърсят болнична помощ за ковид, в случай че им се наложи.

„ Би трябвало отделението да си остане и поради спокойствието на жителите, и с цел да може да се ползват съответни грижи към тези хора, при които вероятно биха могли да настъпят и някакви затруднения. " - счита Валери Димитров

Засега няма период, в който коронавирус отделението във Видин да бъде закрито.

„ Ако толкоз доста пациенти имаме, ще си ги одобряваме. Сега, дали ще остане такава обстановката или по-малко, е без значение. Ние няма да си върнем пациентите. " - споделя доктор Ивета Найденова, изпълнителен шеф на МБАЛ „ Св. Петка "

Случаите на ковид в последно време понижават, само че не и пациентите с коронавирус в лечебното заведение.

„ Само за нощта са признати четири заболели. Сега чакат един за приемане и него ще го приемем. Ние не можем да връщаме заболели. " - споделя доктор Людмил Миланов, завеждащ коронавирус структурата в МБАЛ „ Св. Петка " -гр. Видин

В най-натоварените месеци в болничното заведение лекували до 100 пациенти с корона вирус. И в този момент грижите за всеки постъпил са като за тежко болен.

„ Минавали сме по 6-7 часа визитация - самичък доктор. Тръгвали сме си от тука и измежду нощите, и сутринта - по тази причина сме си дали Хипократова клетва. " - споделя доктор Людмил Миланов, завеждащ коронавирус структурата в МБАЛ „ Св. Петка " -гр. Видин

В болничното заведение се пробват се да възстановят закритото преди 14 години инфекциозно поделение, само че не съумяват. Не доближават лекари с нужната компетентност.

Анжела Каменова, БНР-Радио Видин/Станислав Калинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР