С отлични атмосферни условия, безупречна организация и атрактивна културна и

...
С отлични атмосферни условия, безупречна организация и атрактивна културна и
Коментари Харесай

Над 500 участници в 7-мото издание на „Байк и рън за Чепън’2018”

С отлични атмосферни условия, безупречна организация и атрактивна културна и туристическа стратегия ще бъде запомнено 7-мото следващо издание на „ Байк и рън за Чепън “. Слънчевото време в априлската събота, свободният спортсменски дух на състезателите и величието на Чепън планина за следващ път сътвориха един същински състезателен празник.

Над 500 участници премериха сили в няколко категории, разпределени по дистанции (42 км и 21 км), професионална упоритост (Хоби и XCM), възраст и пол (мъже, дами, младежи, девойки, старша възраст и деца (3-5 година, 6-8 година, 12 -19 г.). Благодарение на чудесно проведеното времеизмерване, участниците в XCM крос-кънтри категорията към този момент трупаха точки и за годишното класиране на Българските колоездачни серии.

Клуб Велораптор - с цели 6 участника, доминираше при състезателите и излъчи спечелили в 3 категории. Детайлното класиране е налично он-лайн на chepan.stenata.com/results.

През 2018 година бе регистриран любопитен растеж на състезаващите се на дългата отдалеченост 42 км по отношение на предходната година, което е доказателство за все по-добрата подготовка и хъс, с които бегачите и колоездачите застават на старт. За наслада на уредниците от Община Драгоман и магазини „ Стената “. родителите и усмихнатите аниматори от Детска занималня Active Kids и броят на децата също бе рекорден по отношение на всички досегашни издания – близо 80 малчугани потвърдиха на какво са способни в две дистанции – на и към площада в Община Драгоман, преди да опитат и спонтанната въжена градина.

Всички участници трябваше да завладяват, без значение от категорията, високия 1208 м отличник на Чепън планина, Петров кръст. Някои се поспряха на върха, за фотография или с цел да се насладят на изключителната панорамна панорама, други минаха около оброчния кръст на педали. Тук беше и първата цедилка, като двама от спечелилите – Лъчезар Ангелов (мъже, Елит+, отдалеченост 42 км XCM) и Алекс Иванов (младежи, 21 км XCM) се движеха компактно в пакет, а секунди след тях върха доближи и Теодор Петров (победител в категорията 21 км Хоби).

Организаторите изричат своите най-сърдечни благодарности за безупречното времеизмерване на Race Тiming BG, за вкусните енергийни барчета на Roo’bar и живителната вода на Минерална вода „ Банкя “, които състезателите получаваха на три подкрепителни пунктa и, несъмнено, на предоставилите атрактивни награди за спечелилите – Scott Bulgaria, Sport Depot и Bike Center. Последните бяха разполагаем и с колела чартърен и велосервиз в две точки, с което участниците с проблеми с редовността имаха опция да завършат пълноценно в конкуренцията.

За гостите на града, пристигнали да се насладят на хубавата природа и да следят благородната конкуренция, уредниците от общината подготвиха специфична стратегия и разнообразни изненади, с които да поддържат настроението – огромна музикална сцена с фолклорни осъществявания, рок група, документални филми за град Драгоман в Туристически информативен център и изненадата на кмета Андрей Иванов – тур до реставрирания Неделнишки манастир.

„ Доволни сме, че за поредна година посрещаме толкоз доста участници. За нас е от първостепенно значение във всяко последващо издание да нанасяме основни усъвършенствания в организацията и програмата на събитието. Радваме се, че състезателите го регистрират и споделят с нас хубавите страсти. През 2019 година ни чакат и някои по-значителни промени в трасето, които ще създадат предизвикването още по-голямо и ще дадат опция на към този момент миналите досегашния маршрут да се насладят на нови гледки и механически тествания, като дружно с това понижим доста и екологичния отпечатък “, показа господин Любомир Попйорданов, абстрактен основател и уредник от магазини „ Стената “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР