С отлагането на мажоритарния вот станахме свидетели как Има такъв

...
С отлагането на мажоритарния вот станахме свидетели как Има такъв
Коментари Харесай

Райчев: Хората на Слави избегнаха капан

С отлагането на мажоритарния избор станахме очевидци по какъв начин „ ИТН “ заобиколиха капан. Той е следният – айде да вършим мажоритарни избори – това значи Трифонов да загуби всичките си съдружници, които има сега, защото нито Демократична България, нито Българска социалистическа партия, нито „ Мутри вън “ няма по никакъв мотив да се съгласят с такова нещо. Това сподели в следизборното студио на бТВ социологът Андрей Райчев.

„ Това е трик да се разбие болшинството и опит за замяна на разправията, която сега не е за мажоритаритарните избори. И Трифонов това споделя – ние ще се явяваме на тези избори, когато народът направи постоянен парламент. Този парламент не е постоянен. Те приказват за това, че или в този момент през юли ще вършим избори, или наесен ", разяснява социологът.

" Съвсем обикновено е по-малките политически обединения да не желаят мажоритарни избори, защото представете си какъв резултат биха имали „ Демократична България “ или „ Мутри вън “. Мажоритарните избори ужасно кривят резултата и те го кривят в изгода или на първите две политически партии, или просто на първата. А в този момент ето, пропорционалните дават шанса да имаме един шестпартиен парламент ", сподели и Петър Курумбашев.

По думите му, Народното събрание като цяло е приветлив, тъй като има 6 доста разнообразни партии, диша се по-спокойно, и за първи път от доста години нямаме доминиран парламент от една партия.

Според Райчев обстановката е 70:30 в интерес на това да стане ръководство, а не нови избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР