С откриването на новия учебно-тренировъчен комплекс на Учебен център Црънча

...
С откриването на новия учебно-тренировъчен комплекс на Учебен център Црънча
Коментари Харесай

Откриха нов учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили на Црънча

С откриването на новия учебно-тренировъчен комплекс на Учебен център " Црънча " бе маркирана 78-ата годишнина от сформирането на Парашутната тайфа и основаването на българските Специални сили, оповестиха от Министерството на защитата.

" Ускореното развиване на Специалните сили в Българската войска през последните години е резултат от здравомислещ разбор на динамичността на средата на сигурност, вероятните спешни обстановки и намирането на съответен отговор ", съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в своето одобрение към персоналния състав на Съвместното командване на специфичните операции(СКСО).

По думите му с вложенията в развиване на инфраструктура и в обезпечаването на ново въоръжение, техника и екипировка, държавното и управление на Министерството на защитата извършва своя ангажимент.

" За нас остава виновната задача да напълним със наличие останалите детайли от отбранителната дарба " съответни Специални сили ", а точно - доктрини, командване и ръководство, организационна конструкция, подготовка, персонален състав, оперативна съгласуемост ", безапелационен бе адмирал Ефтимов. Той награди отличили се военнослужещи и благодари на командването и целия персонален състав на СКСО за полаганите старания и професионализъм в осъществяване на поставените задания.

Командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев акцентира славната история на Парашутната тайфа. " И през днешния ден персонален състав и формирования от Специалните сили работят, упражняват, носят службата на три континента ", сподели командирът на СКСО и изброи направеното през последните години.

Гости на тържествата и на откриването на новия учебно-тренировъчен център " Црънча " бяха още ръководителят на Комисията по защита в Народното събрание Константин Попов, непрекъснатият секретар по защитата Антон Ластарджиев , висши военни, представители на локалната власт и родолюбиви организации. Всички те следиха и демонстрации на качества на военнослужещи от Специалните сили.

По информация на военното министерство учебно-тренировъчният комплекс " Црънча " дава отговор на всички модерни условия образователен център за спецсилите. Комплексът е съгласуван с всички екологични правила и актуалното законодателство на Република България.

На 15 май 2020 година представители на Министерството на защитата и компанията - реализатор " Т ехно-Енерджи " ООД подписаха Акт пример 2, с което започнаха строителните действия за построяването на нови здания и ремонт на съществуващия сграден фонд на образователния център " Црънча ". Срокът бе почти 330 дни. Дейностите по плана са на стойност към 6 милиона лв., отпуснати от Министерския съвет.

Проектът е за създаване на напълно нов битов корпус с 2820 кв.м . разгъната повърхност, с прилежащи към него кухненски блок с повърхност 808 кв.м., класни пространства и брифинг зала с повърхност 503 кв.м., създаване на боеви плац с естрада, пречиствателна станция, под земята контейнер с помпена станция, трафопост, паркинг, ремонт на кулата за ръководство на мишенното поле и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР