С осъдителна присъда е приключило наказателно производство срещу С.В., обвинен

...
С осъдителна присъда е приключило наказателно производство срещу С.В., обвинен
Коментари Харесай

Пет години затвор за наркодилър, разпространявал наркотици в Берковица и Вършец.

С неоправдателна присъда е завършило наказателно произвеждане против С.В., упрекнат от Окръжна прокуратура – Монтана за нелегално придобиване и разпространяване на наркотични субстанции, осъществено при изискванията на рисков рецидив – закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Осъденият В. (на 36 години) е престъпно проявен и осъждан.
В края на 2016 година органите на Министерство на вътрешните работи – Берковица разполагали с оперативна информация за това, че В. търгува с дрога на територията на гр. Берковица, като продава марихуана и амфетамини най-вече на наркозависими лица. В тази връзка по отношение на него били подхванати полицейски мероприятия по следене и наблюдаване и приложени специфични разследващи средства. Резултатите от тях недвусмислено посочили, че мъжът е дилър на наркотични субстанции, като ги продава в градовете Берковица и Вършец. Той авансово се уговарял с купувачите по телефона, след което се уточнявали местата на покупко-продажбите. Срещу суми от 10 или 20 лв. В. продавал авансово пакетирани пликчета (дози) с марихуана или амфетамини на разнообразни лица.
Купувачите били спирани за полицейски инспекции директно след закупуването или консумирането на дрога, а една от покупко-продажбите била снимана с приложените по случая СРС.
В хода на формираното против С.В. досъдебно произвеждане са били разпитани очевидци, които в детайли са описали по какъв начин закупували опиати от обвинения през м. януари – февруари 2017 година
Съдът е наложил на В. наказване от пет години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Присъдата е влезнала в действие и е приведена в осъществяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР